42 Ülkeden 650 Diş Hekimi İstanbul'da Buluşacak

42 Ülkeden 650 Diş Hekimi İstanbul'da Buluşacak

Dünyaca ünlü diş protez uzmanı doktorlar Avrupa Prostodonti Derneği (EPA) Kongresi için İstanbul’a geliyor. 38. kez düzenlenen Avrupa Prostodonti Derneği kogresi, 25-27 Eylül tarihinde Whyndam Hotel Kalmış Marina'da gerçekleştirilecek. Konuyla...

Dünyaca ünlü diş protez uzmanı doktorlar Avrupa Prostodonti Derneği (EPA) Kongresi için İstanbul’a geliyor. 38. kez düzenlenen Avrupa Prostodonti Derneği kogresi, 25-27 Eylül tarihinde Whyndam Hotel Kalmış Marina'da gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada kongre tarihine bir ay kalmasına rağmen 650 kişinin kayıt yaptırdığı açıklandı. Kongrenin dönem başkanlığını yapan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çetin Sevük, sadece Japonya’dan 60’tan fazla kayıt olduğunu söyledi. Şimdiye kadar 42 ayrı ülkeden 650 katılımcı sayısına ulaştıklarını belirten Prof. Sevük, daha önceki kongrelerin 250-300 kişiyle yapıldığını belirterek talebin artması halinde ek salon ayarlayacaklarını dile getirdi.

Kısa adı European Prosthodontic Association (EPA) olan Avrupa Prostodonti Derneği’nin kongresinin İstanbul’da yapılacak olması, dental sektör için büyük önem arz ediyor. Kongre Başkanı Prof. Dr. Çetin Sevük, "Avrupa Prostodonti Derneği, Avrupa’da dental protezler çalışan diş hekimlerinin üye kuruluşudur. Her dönem ayrı bir ülkenin başkanlık yaptığı Avrupa Protez Derneği’nin Türkiye adına başkanlığını bu dönem ben üstlendim. Bu nedenle ülkemizde bu derneğin kongresinin yapılacak olması tabiî ki beni de çok heyecanlandırıyor. Geçen yıl Finlandiya’da yapıldı ve 250 kişilik katılım oldu. Hollanda’da yapılan kongreye ise 300 civarında katılım vardı. Ama İstanbul açıklanınca çok büyük ilgi gördük. Kayıt sayımız daha şimdiden 650’yi geçti. Bu da Türkiye’nin ve İstanbul’un ne kadar cazip olduğunu gösteriyor. Kaldı ki gelen konuşmacılar dünya çapındaki bilim adamları." bilgisini verdi.

EPA 2014 Kongresi’nde bilgisayar destekli teknolojiler, CAD-CAM ve klasik protez uygulamalarının çerçevesinde Alman-İtalyan ve Türk eğitmenler tarafından 2 gün boyunca 4 uygulamalı kurs düzenlenecek.

Kongre Departman Koordinatörü Bengi Dinç’den alınan bilgiye göre de 5 salonda eş zamanlı olarak 120’si sözel, 250’si poster bildiri olmak üzere toplam 370 bilimsel bildiri sunulacak. Sağlık turizmiyle ilgilenen hekimler için merakla beklenen EPA 2014 Kongresi’nin kurumsal iletişimi yapan Dentha Ajans kongreye katılan yabancı 350 bilim insanına Türkiye’nin kültürel ve turizm değerlerini tanıtacak. Ünlü konuklarla yapılan röportajlar ve ilginç uygulamalar www.kanaldental.tv den canlı yayınlarla tüm dünyaya aktarılacak. Dental Gazete ise kongre özel yayın hazırlayacak. Açılış Kokteyli 25 Eylül akşamı Moda Deniz Kulübü'nde, Gala Yemeği ise 26 Eylül akşamı Boğaz Turu ile teknede organize edilecek. Kongrenin resmi web sitesine www.epa2014.org adresinden ulaşılabiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.