419 öğrenci icazetini aldı

419 öğrenci icazetini aldı

Büyük çaba sarfederek hafız olan 419 erkek öğrenciye düzenlenen program ile hafızlık icazetleri verildi. Hafızlığın kutsal bir meslek olduğunun vurgusunun da yapıldığı programda aileler de gözyaşlarını tutamadı

Konya İl Müftülüğü tarafından Mevlana Kültür Merkezi (MKM)’de düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi ile 419 erkek hafız öğrenciye hafızlık icazeti verildi. Hafızlar ve ailelerinin büyük bir heyecan yaşadığı programa; Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar,  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, STK temsilcileri, hafızlar, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Grubu tarafından hazırlanmış olan sinevizyon gösterimi davetlilere izletildi.

ÜMMETİN DİRİLİŞİNE VESİLE OLACAKLAR

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya’daki Kur'an kurslarının büyük başarılara imza attığını ifade etti. Hafız çocukların ailelerinin büyük fedakarlıklarla çocuklarına din ve Kur’an eğitimi verdiklerini söyleyen Poçanoğlu, dinimizde okumaya ne denli önem verildiğine de vurgu yaptı. Poçanoğlu, “Ümmetin en şerefli evlatları hafızlardır. Hafızlarımız yaşayan hafızalar olacak. Hafızlarımız ümmeti yeniden dirilteceklerdir. Hakkın ve hak yolun İslam olduğunu akıllara yeniden yazacaklardır” dedi.

HAFIZ EVLAT BÜYÜK BİR NİMETTİR

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş konuşmasına ülkede Allah demenin yasak olduğu zamanlarda her şeyi göze alarak, hiç bir şeyden korkmayan hafızlar yetiştiren hocalara rahmet dileyerek başladı. “Dinimiz, aranızda en iyiler Kur’an öğrenen ve öğretenlerdir buyurmuştur” diyen Keleş, şunları kaydetti: “Bu dünyada ve ahirette hafızlar ailelerinin yüzlerini aydınlatacak. Ne mutlu sizlere ki hafız annesi ve babası oldunuz. Kıyamet günü Allah’ın izni ile en az 70 kişiye şefaat edecek hafızların annesi ve babası olmak gerçekten de çok güzel bir duygu. Hafızların yetişmesi konusunda Allah’a ne kadar şükretsek az. Hafız evlatlarımız bizim için büyük bir nimet. Hafızlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Allah, onların hiç birini doğru yoldan ayırmasın. Kur’anı ezberlemek Allah’ın hafız kardeşlerimize verdiği en güzel hediyedir. Demek ki Allah hafız kardeşlerimizi çok seviyor.”

DÜNYANIN KUR’ANA İHTİYACI VAR

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet ağının çok geniş olduğunun da altını çizen Keleş, “Kur’an-ı Kerim’in nurunu dünyanın dört bir yanına yaymak için çalışıyoruz. ‘Hediyem Kur’an olsun’ diye bir kampanya başlattık. Milyonlarca Müslümana Kur’an-ı Kerim ulaştırılıyor. İnsanlığın Kur’ana, Kur’an-ı Kerimin adaletine çok ihtiyacı var. Lütfen, bizlerde evlerimizi Kur’an okuyarak bereketli kılalım.” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum