40 yıllık fabrika icralık oldu

40 yıllık fabrika icralık oldu

Geçtiğimiz yıl çok sayıda işçiyi işten çıkartan, tedarikçilerine olan borçlar nedeniyle haciz tehlikesi yaşayan Elimsan’da şimdi bazı malzemeler icradan satışa çıkartıldı.

Ekonomik krizin etkisiyle sağlık, giyim, inşaat ve sanayi sektörü zor günleri aşamıyor. Bazı firmalar konkordato ilan ederken, bazı firmalar da haciz ve icra ile karşı karşıya...

300 işçiyi işten çıkarmıştı

1980 yılında kurulan ve Türkiye'nin şalt cihazlarını üretmede öncü konumunda olan ve dünyada da ihracat konusunda önemli bir paya sahip olan Elimsan, geçtiğimiz yıl yaklaşık 300 işçiyi işten çıkarmakla gündeme gelmiş ve tedarikçi firmaların haczi ile karşı karşıya kalmıştı. İşten çıkarılan 300 işçi de haczin gelmesine engel olamamış ve o dönem fabrika önünde eylem yapan işçiler, gelen haciz ile beraber 'fabrikamıza sahip çıkıyoruz' diyerek, fabrikanın kapanmaması için karşıt eyleme geçmişti.

Suudiler engel olmuştu

Tedarikçi firmaların yaklaşık 2 yıldır verdikleri hammaddenin parasını alamayınca haciz işlemi için fabrikaya kapısına dayanmasıyla devreye giren Suudi Arabistanlı ortaklar sayesinde haciz işlemi durdurulmuştu. Şimdi ise fabrikada bulunan bazı malzemeler icradan satışa çıkartıldı. Kocaeli 8. İcra Dairesi tarafından verilen satış ilanına göre, fabrika içinde bulunan 540 adet akım trafosu 540 adet muhtelif orta gerilim ölçü transformatörleri akım trafosu, 500 kilo emayeli bakır tel ve 5 ton silisli m0h saç icradan satılacak. Satış ihalesi 30 Aralık günü yapılacak. Alıcı çıkmazsa 2. satış günü ise 14 Ocak 2020 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.