40 ülkeden misafir

40 ülkeden misafir

NEÜ KONDİL Müdür Yardımcısı Nizamettin Soylu,"KONDİL kurumu olarak 35-40 farklı ülkeden 120 öğrenci ağırlamaktayız. Öğrenciler genel olarak Asya, Afrika daha sonra Bosna-Hersek, Sırbistan, Arnavutluk'tan gelmektedir" dedi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONDİL)'de Türkçe eğitimi devam ediyor. Dış ülkelerden gelen öğrencilerin alanında uzman ve tecrübeli eğiticilerin rehberliğinde, Avrupa Konseyi Ortak Kriterleri temel alınarak hazırlanmış öğretim programı vasıtasıyla öğrenciler günlük hayatta ihtiyaç duyulan dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri kazanıyorlar. Müdür Yardımcısı Nizamettin Soylu gelen yabancı öğrencilere mümkün olduğu kadar yabancılık çektirmemeye çalıştıklarını belirtti. Soylu,"KONDİL kurumu olarak 35-40 farklı ülkeden 120 öğrenci ağırlamaktayız. Öğrenciler genel olarak Asya, Afrika daha sonra Bosna-Hersek, Sırbistan, Arnavutluk'tan gelmektedir.  Öğrenciler üniversitede İlahiyat, Uluslar Arası İlişkiler, Turizm ve Tıp bölümleri en yoğun tercihleri arasında yer alıyor. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimini bilimsel bir yaklaşımla ele alan KONDİL Türkçe Birimi; alanında uzman, bir kısmı yüksek lisans ve doktora eğitimi yapan, yabancı dil öğretim teknikleri konusunda deneyimli ve dinamik bir kadroya sahiptir. Görsel ve işitsel her türlü ders gereçleriyle donatılan ‘U’ şeklindeki masa sistemiyle 10-20 kişilik sınıflarda ders yapılmaktadır. Türkçe kursları, 160 saatlik standart kurslar, 8 haftalık dönemler halinde düzenlenmekte, bu kurslarda A1.2 kursunu tamamlayan öğrenciler A1 (Temel Düzey), A2.2 kursunu tamamlayan öğrenciler A2, (Temel Düzey) B1.2 kursunu tamamlayan öğrenciler B1 (Orta Düzey), B2.2 kursunu tamamlayan öğrenciler B2 (Orta Düzey), C1.2 kursunu tamamlayan öğrenciler ise C1 (İleri Düzey) düzeyinde Necmettin Erbakan Üniversitesi KONDİL Müdürlüğü onaylı sertifika almaya hak kazanırlar" dedi.

160 SAAT DERS VERİLİYOR

Kursun genel amaçlarındanda bahseden Soylu konuşmasına şöyle devam etti:"Türkçe kursları 4 Temel, 4 Orta ve 2 İleri olmak üzere toplam 10 kurdan oluşuyor. Öğrencilerimiz, her kurun sonunda dört temel dil becerisi (dinleme-anlama, okuma-anlama, konuşma, yazılı anlatım) ve bu becerileri destekleyen yan becerileri (dilbilgisi) kapsayan kur atlama sınavıyla değerlendirilirler. Derslerde İstanbul Yabancılar İçin Türkçe (A1, A2, B1, B2, C1 ile C+) öğrenim seti ile bunlara ait çalışma kitapları, CD'leri, Türkçe öğretim elemanlarınca hazırlanan destekleyici ek materyaller kullanıyor. Sertifika düzeyine denk düşen standart kurlarda 160 saatlik dersin sonunda hedeflere ulaşma düzeyinin ölçülmesi amacıyla dört temel dil becerisine yönelik kur atlama sınavları yapılıyor. Bir beceriden başarısız öğrenci bütünleme sınavına girebilirken, birden çok beceriden başarısız olan öğrenci kur tekrarı yapmaktadır."

KORKARAK GELDİM ÇOK SEVDİM

Necmettin Erbakan Üniversitesi KONDİL Türkçe Dil Eğitimi Kursu Öğrencisi Amina Kozica,"Türkiye'ye 2 hafta önce geldim. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencisiyim. Türkiye hakkında önceden bilgi sahibiydim ancak Konya hakkında pek fazla bir şey bilmiyordum. Açıkçası buraya korkarak geldim. Konya halkı yabancı insanlara  çok sıcak davranıyor. Eğitim imkanları ve öğretmenlerimiz çok iyi. Bize evimizi aratmıyorlar" dedi.

TOLGA PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.