Yasin Köseoğlu

Yasin Köseoğlu

4 bal yapmayan arı

4 bal yapmayan arı

Elazığ’a giderken takım, şehir olarak galibiyete hedeflenmiştik. Yenebileceğimizi biliyorduk çünkü. Fakat olmadı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. ‘’İyi oynadığımız’’(!) maçta Sanica Boru Elazığspor’a 2-0 mağlup olduk. Bu maç sonrası bazı şüphelerim iyice kendini göstermeye başladı. Hocadan tutun yönetime kadar bazı komplo teorileri üretmedim desem yalan olur.

***

Öncelikle bu futbolcular hocayı sevmiyor. Geçen seneki takımdan kalan Selim haricinde, 11’deki futbolculardan Uğur Hoca’nın kalmasını isteyen yok. Yoksa bir takım bu kadar diri iken bu kadar dipte oynar. Kurtarıcı transferimiz Ergun Teber ve Mehmet Güven ikilisinden iki gol yedik. Biz de kadromuzda ikisini yazmıştık. Ama şu performansları ile eskinin 2.lig B kategorisinde bile oynatmam. Sene başı kampı geçirmemiş, tabiri caizse yatarak tatil yapmış.

***

İkinci teorim Uğur Hoca gitmek istiyor. Yoksa göz göre göre Ergun ve Ali ikilisine bu kadar dayanmaz herhalde. Haftalardır yokları oynayan Ali Turan ve ‘’kurtarıcımız’’ Ergun bu takımda bu oyunla forma bulamaz. Genç isimler var ama ne hikmetse oynamıyorlar. Halbuki Tolga ile Mehmet Uslu bu maçta olsalardı sonuç farklı olurdu. Hoca kendi ipini kendi çekiyor ama farkında değil.

***

Bir başkası ise takım içerisindeki uyumsuzluk. Yahut gruplaşma diyelim. Genç futbolcularımız kendi ekibiyle diyalog kurarken, eskilerin deyimi ile ‘’papaz’’ futbolcu, yeni söylenim ile tecrübeli futbolcularımızın kendileri bir arada olması. Bu da futbolcular arasında sorun yaratmışa benziyor. Yoksa bu isimlerin bu kadar uyumsuz olması başka şekilde açıklanacak gibi değil.

***

Maça gelince tüm abilerim iyi oynadığımızı yazdı, söyledi. Ben aynısını düşünmüyorum. İyi oyun bize puan ya da puanlar getirmez. Aksine iyi oyunda yoktu sahada. Elazığspor’un taktiği gereği topla oynayan taraf bizdik. Akın akın geldiğimiz bir pozisyon hatırlamıyorum doğru dürüst. Ama Elazığ kanatlarda Serdarlarla ve ileride Deniz ile kontrataklar buldu sürekli. Kanatlarımız olmayınca sonuç kaçınılmaz oluyor illaki.

***

Bu haftaki Gençlerbirliği maçı hocanın son şansı. Beraberlik bile gitmesine yetecektir. O yüzden sıkı çalışmalı takım, daha doğrusu sıkı çalıştırmalı. Forma isme değil, hakkedene verilmeli. Genç çocuklar denenmeli. Djalma ve da Silva’ya hızlı kondisyon yüklenip, maça yetiştirilmeli. Yoksa ‘’byebyehappiness’’ diyerek Konya’yı terkeder Uğur Hoca.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yasin Köseoğlu Arşivi
SON YAZILAR