3x3 Basketbol Turu Kayseri’de

3x3 Basketbol Turu Kayseri’de

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen 3x3 Türkiye Turu Kayseri ayağı 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak.Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Ahmet Bilge Spo...

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen 3x3 Türkiye Turu Kayseri ayağı 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Ahmet Bilge Spor salonu yanı açık basketbol sahasında gerçekleştirilecek olan maçlar için katılım başvuruları sürüyor. Erciyes Üniversitesi’nin 2015 yılında da ev sahipliği yaptığı turnuvaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 36 takım katılmıştı. Şampiyon olan LastChampion takımı Kayseri’yi Türkiye finallerinde temsil etmişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ve belediyelerin, üniversitelerin, basketbol il temsilcilikleri koordinesinde organize ettiği 3x3 Türkiye Turu her geçen yıl büyüyen bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de 2013 yılında TBF öncülüğünde hayata geçirilen 3x3 Türkiye Turuna her yıl binlerce basketbolsever katılıyor. Üstelik turnuvalara katılmak için lisanslı basketbolcu olmanıza gerek yok. Basketbol sporunu seven, kendini ispatlamak isteyen herkes 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvalarına katılabilir. Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hasan Aksoyak 3X3 Türkiye Milli takımında kaptan olarak görev yapıyor. Dünya sıralamasında da yaklaşık 93.000 oyuncu içinde ilk 100 oyuncu arasında bulunan Aksoyak 3x3 organizasyonunun geniş kitlelere yayılması için bulunduğu bölgede bu sporun tanıtımını yaparak birçok organizasyonun düzenlenmesine yardımcı oluyor.

3X3 NEDİR?

Heyecan verici, dinamik ve yenilikçi 3x3 Basketbol, dünyanın her yerinde oynanan farklı formatlardaki sokak basketbolundan esinlenerek geliştirilmiştir. Maçlarda üç kişilik iki takım standart bir yarı saha içerisinde karşılaşır. 3x3 Basketbol, uluslararası yarışma formatında ilk defa başarılı bir şekilde 2010 yılında Singapur’da düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda (YOG) yer almış ve sonrasında yıllık bazda düzenlenen 3x3 Dünya Turu ile kendine sağlam bir yer edinmiştir. 3 asil 1 yedek oyuncudan oluşan takımlar yarı sahada (tek potada) 10 dakikalık maçlar oynarlar. Hücum süresi 12 saniye olan maçlarda oyuncu değişimi sınırsız olup, bireysel faul yerine takım faulü uygulanır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.