328 Hava Astsubay Mezun Oldu

328 Hava Astsubay Mezun Oldu

İzmir’de bulunan Hava Teknik Okullar Komutanlığı 1.Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet töreni düzenlendi. 328 astsubayın mezun olduğu törene Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk de...

İzmir’de bulunan Hava Teknik Okullar Komutanlığı 1.Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet töreni düzenlendi. 328 astsubayın mezun olduğu törene Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk de katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Teknik Okullar Komutanlığı tören alanında düzenlenen törende, diplomalarını alan 328 astsubay, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Törende, iki yıl önce akademik eğitim sistemi yeniden düzenlenen Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun 10 farklı programda ön lisans eğitimi alan mezunlarla bir ilk gerçekleşti. Yeni mezun astsubaylardan ikisi Afganistanlı misafir öğrenci. Dokuzu, Kara Kuvvetleri, 25’i Deniz Kuvvetleri, üçü Sahil Güvenlik ve 289’u da Hava Kuvvetleri Komutanlığı saflarına katıldı.

Törene, Ege Ordu Komutanı Galip Mendi, Hava Teknik Okullar Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve astsubayların aileleri katıldı. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Hava Teknik Okullar Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, “Önümüzdeki aylarda ihtisas eğitimlerini tamamlayacak bu gençlerimiz, güzel yurdumuzun dört bir köşesine dağılmış birliklerimizde, kendilerine bu imkanları sağlayan yüce ulusumuza, devletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etme yarışına kendilerini adayacaklardır” dedi.

Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu 2014 Devre Birincisi Astsubay Abdülkadir Doğan, kartallar yuvası Hava Kuvvetleri Komutanlığı saflarına en genç mezunlar olarak katılmanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirterek, “Sevincimiz büyüktür. Her birimiz al bayrağımızın özgürce dalgalandığı semalarımız ve uğruna can vermeye and içtiğimiz kutsal vatan topraklarımızın savunulmasındaki yerimizi almanın coşkusunu yaşıyoruz” dedi. Doğan, konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. Doğan’a diplomasını Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk verdi. Doğan’ın ardından dereceye giren ve diğer mezun olan astsubaylara da diplomaları takdim edildi.

Tören sırasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı eğitim uçakları tören geçişi için uçtu. Geçiş töreni sonrası mezun olan öğrenciler şapkalarını havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.