Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

31 Mart Yerel Seçimleri 

31 Mart Yerel Seçimleri 

Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur ittifakı % 51,67; Millet İttifakı %37,53 oy almıştır. Partilere göre AK Parti % 44.42; 16 büyük şehir, 24 şehir ve 536 belde belediye başkanlığını kazanmıştır. CHP % 30.07; 10 büyük şehir, 10 şehir, 192 belde belediye başkanlığını kazanmıştır. İyi Parti % 7.46 oy almıştır. 18 belde belediye başkanlığını kazanmıştır. MHP % 7.25 oy almıştır. 1 büyük şehir, 10 şehir ve 146 belde belediye başkanlığını kazanmıştır. HDP % 4.22 oy almıştır. 1 büyük şehir ve 10 şehirde belediye başkanlığını kazanmıştır. Bu yazıyı yazarken YSK’nin açıkladığına göre İstanbul’da CHP öndedir. Ankara ve İzmir’i CHP kazanmıştır.

Değerlendirme

Elimizdeki bu verilere göre Cumhur İttifakı kazanmıştır. Partilere göre ise AK Parti birinci çıkmıştır. İktidardaki partiler genellikle yıpranırlar, buna rağmen Millet İttifakı büyük bir başarı gösterememiştir. AK Parti birinci çıkmasına rağmen Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirlerde kaybetmiştir. İstanbul’u da kaybeder mi bilmiyorum. 

Millet bu mahalli seçimde iktidarı toparlanmaya, muhalefete ise proje üretmeye davet etmiştir. İyi proje üretirsen seni iktidara taşıyabilirim, demektedir. 

Bir müellif ve yazar olarak gözlemlerime göre AK Parti’nin istediği sonucu alamamasının sebepleri şunlardır: 

Adalette gevşek davranmıştır. Mesela FETÖ’nün kadrosu yurt dışında, ticaretle meşgul olanlar genelde dışarıda, ibadetle meşgul olanlar genelde içeride.

İşi ehline vermemek, kurumlar ve belediyeler genelde üst makama atama yaparken kısa vadeli çıkarı düşünerek atama yapmıştır. Bu sebeple genel olarak daire amirleri ve başkan yardımcıları kendini yetiştirmiş ve kendisinden çok çok bilgili bir alt birimde çalışanları ezmeye çalışmıştır. İş ehline verilmezse Peygamberimizin buyurduğu gibi kıyamet kopar. Yani kaos olur; böylece Ankara gibi büyük şehirler kaybedilir, oy oranı düşer ve yarın genel seçimler kaybedilir. Genelde AK Parti Belediye Başkanları bürokratlar halka tepeden bakmaktadır, kendini Kaf Dağı’nda sanmaktadır. Konya böyleydi diğer şehirleri bilmiyorum.

Halkın hiç tanımadığı, halkın istemediği kimseleri  halka rağmen milletvekili yapmak. Konya’da bu sebeple milletvekili seçimlerinde AK Parti’nin oyu % 52’ye kadar düşmüştür. 

Emekliler için 3600 kat sayının savsaklanması. 3600 ek gösterte öğretmen ve polis emeklilerine verilecekti. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sözü vardır.  İşittiğime göre Sendika buna karşı çıkmış, hak eden herkese verilsin, demiş. Doktor ve eczacı emeklilerine sessiz sedasız 1500 ve 2000 lira ek olarak verildi. O zaman sesinizi niye çıkarmadınız? Hak edenlere de bu para verilsin niye demediniz? Siz doğrudan doğruya Hükümeti yokuşa sürdünüz, emeklilerin küsmesine sandığa gitmemesine, gitmiş ise başka muhalefete oy vermesine vesile oldunuz. Emekli, işçi ve memurun elinde parası varsa ticaret canlanır, bu vesile ile ticaret hayatının da tıkanmasına yardımcı oldunuz. 

İstanbul Sözleşmesi, Türk ailesi üzerinde büyük yaralar açmıştır. Bu sözleşmeye göre gayrimeşru birliktelik meşru gösterilmektedir. Yani nikâh dışı birliktelik aile sayılmaktadır. Aile Bakanlığı nikâh dışı birliktelikte erkek ve kadın arasında nizada kadını desteklemesi ve kadının beyanı bizim için yeterli demesi, milletimizi can evinden vurmuştur. Hukukta asıl olan beyan değil, delildir. Bunu hiçe sayan bir Bakanın mensup olduğu Partiye halk oy verir mi? Bu Bakan’ın hiç hukuk bilgisi yok mu? Nedir bu şımarıklık? 

 Boşanan kadınlara hayat boyu nafaka ödenmesi, kadının beyanıyla erkeğin evden uzaklaştırılması, yabancı kadınlarla evlenmiş çoluğu çocuğu olmuş ailelerin resmi nikâhlarının tescil edilmemesi, işi yokuşa sürmek… 

Bu seçimlerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR