300 bin kurban kesildi

300 bin kurban kesildi

Konya'da Kurban Bayramı'nda 50 bini büyükbaş, 250 bini küçükbaş olmak üzere 300 bin hayvan kesildi. Şehirde yetiştirilen 58 bin hayvan ise farklı illerde kurban edildi

Hayvan yetiştiricileri, belediyelere bağlı kurban pazarlarında ise Kurban Hizmetleri Komisyonları topladıkları küpeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı il müdürlüklerine bildirdi. Böylece Kurban Bayramı'nda kesilen hayvan sayısı belirlendi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, Konya genelinde 50 binden fazla büyükbaş, 250 bine yakın ise küçükbaş hayvna kurban edildi.

EN ÇOK KURBAN KESİLEN İLLER ARASINDA

Şehirde toplamda 300 bine yakın hayvan kesildi. Konya bu yıl da en çok kurban kesilen iller arasında yer alıyor. Konya'da 2013 yılında 44 bin 399 büyükbaş, 138 bin 10 adet de küçükbaş hayvan kesilmişti. Kesilen havyan sayısı sürekli artıyor. Hali vakti yerinde olanlar kurban kesti. Vatandaş, Kurban Bayramı'nda havyan almak için besicilerin kapısını çalmış ve pazarlara akın etmişti. Pazar ve çardaklarda sıkı pazarlıklar yapılmıştı. Birçok üretici elindeki hayvanı çıkardı. Binlerce hayvan satıldı.

KONYA'DA 60 BİN HAYVAN ELDE KALDI

60 bine yakın hayvanın ise üreticinin elinde kaldığı öğrenildi. 2014 yılında Kurban Bayramı’nda 940 bini büyükbaş, 2 milyon 550 bini küçükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 490 bin adet kurban kesilmişti. 2013 yılındaki Kurban Bayramı’nda ise Türkiye genelinde toplam 851 bin 948 adet büyükbaş ve 2 milyon 381 bin 917 adet küçükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 233 bin 865 kurban kesilmişti.

ELDE KALAN KURBANLIĞI ESK ALIYOR

Satıcıların elinde kalan kurbanlıklara bu yıl da Et ve Süt Kurumu (ESK) talip oldu. Hayvanları geri götürmek istemeyen yetiştiriciler, ESK’nın Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat illerindeki işletmelere hayvanlarını sattı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.