30 yıldır Ramazan davulculuğu yapıyorlar

30 yıldır Ramazan davulculuğu yapıyorlar

Konya’da 30 yıldır Ramazan aylarında davul çalan Ecevit ve Mustafa Uzundere kardeşler, bu yılda Ramazan ayında sahur vaktinde davul ve klarnetleri ile vatandaşları sahura kaldırıyor.

Ramazan ayının yarısına gelinmesi ile birlikte davulcular, gece sahura kaldırdıkları mahallelilerden bahşiş toplamaya başladı. Ramazan ayında insanları sahura davul zurna ile kaldırmanın eski bir gelenek olduğunu ifade eden Uzundere kardeşler, “Biz bu geleneği devam ettiriyoruz. Bu mesleği 30 yıldır devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bazı bölgelerde Ramazan’da davulculuk yasaklanmıştı ama bu yıl yasağın kalkması ile birlikte biz de görevimiz yapıyoruz” dedi.

Bu sene davulculara ilginin fazla oluğunu kaydeden Ecevit Uzundere, “Toplum Ramazan deyince davulcuyu da görmek istiyor. Yasakların kalkmasının ardından davulla geziyoruz. Vatandaşlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Gece 2 gibi mesaimiz başlıyor, 3.10 gibi bitiriyoruz. Her gece insanları kaldırmak için yollara düşüyoruz. Davulcuların belirli gittikleri muhitleri olur. Biz Tarla, Ferhuniye, Çifte Merdiven, Şems Mahalleri’ni geziyoruz. Bunun karşılığında da Ramazan ayının ortasında ve sonunda vatandaşların gönüllerinden ne koptu ise kabul ediyoruz. Bu güzel gelenek yaşatılmalı. Sahur iftar vakitlerinde atılan topu kaldırdılar, bari bu gelenek sona ermesin” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.