'30 Mart'ta Belediye Başkanına Rakip Oldum Diye İşten Atıldım'

'30 Mart'ta Belediye Başkanına Rakip Oldum Diye İşten Atıldım'

Kocaeli'ne bağlı Gebze'nin AK Partili Belediye Başkanı Adnan Köşker'e yerel seçimlerde rakip çıkan belediye çalışanı Okan Kurt, bu nedenle işten atıldığını iddia etti.AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı kurucu üyesi olan Okan Kurt, AK Parti...

Kocaeli'ne bağlı Gebze'nin AK Partili Belediye Başkanı Adnan Köşker'e yerel seçimlerde rakip çıkan belediye çalışanı Okan Kurt, bu nedenle işten atıldığını iddia etti.

AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı kurucu üyesi olan Okan Kurt, AK Parti Gebze İlçe Teşkilatında Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu, Mahalle Başkanlığı gibi çeşitli görevleri üstlendiğini hatırlattı. Geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerde Gebze Belediye Başkanlığı için kurucu üyesi bulunduğu partiden aday adayı olduğunu kaydeden Kurt, "Partim, aday olarak mevcut Belediye Başkanı Adnan Köşker'i uygun gördü ve ben de bir partili olarak yanında yer aldım. Yerel seçimleri kazandıktan sonra Gebze Belediyesi'nde görev yaptığım Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde anlamadığım bir baskıya, dışlamaya maruz kaldım. Ben de 'seçimler yeni bitti, böyle şeyler olabilir' diyerek yıllık izne çıktım. Ancak döndüğümde görev yerimi değiştirerek Destek Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderildiğimi ve pasifize edildiğimi öğrendim. Buna itiraz ettim ama dikkate alan olmadı. Şimdi de işten atıldım." dedi.

Başkan Köşker'in hacca gitmeden önce kendi işine son verdiğine çok şaşırdığını söyleyen Kurt, "Başkan Köşker gerek aday adayı olduğum dönemde gerekse de sonra bana açıktan bir garez beslemedi. Ancak çalıştığım birimden sorumlu müdür ve bağlı olduğu başkan yardımcısı sürekli üstüme geldiler ve bana en olmadık görevler vererek bıktırma politikası yoluna gittiler. Cenaze arabasında şoförlük yaptım. Ben de dayandım ve konuyu birkaç kez yukarıya ilettim. Ancak belediye başkan yardımcısının tavrı her geçen gün daha da kötüleşti ve üstüme üstüme geldi. Sonuçta işten attılar." diye konuştu.

Belediye yetkilileri ise Okan Kurt'un çalıştığı bölümlerde sürekli rahatsızlık oluşturduğunu iddia etti. Kurt'un, 'Ben belediye başkan aday adayı oldum bu işi yapmam' dediğini öne süren belediye yetkilileri, "Birçok kişiyle tartışma ve gerilimin oluşmasına neden olmuş. Tabi yaşananlar birim müdürleri tarafından gerekli yerlere kadar iletilmiş ve Okan Kurt’un artık iş yapamaz hale geldiği belirtilmiş. Konu Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e kadar gitmiş ve müdürler Okan Kurt’un çalışma ortamını bozduğunu, huzursuzluk yarattığını söyleyerek 'ya o ya biz' demek zorunda kalmışlar. Sonuçta Köşker de işten çıkarılırken bütün haklarının ödenmesini istemiş. Normalde işveren tarafından işten çıkarılan çalışana hiçbir hakkı ödenmiyor." şeklinde açıklama yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.