30 Ağustos Zafer Bayramı Tüm Yurtta Kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı Tüm Yurtta Kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu Erzurum'da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.    Kutlamalar, Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı...

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu Erzurum'da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

    Kutlamalar, Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Vali Ahmet Altıparmak'ın makamda tebrikleri kabul etti.

    Törenler daha sonra Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay vatandaşların ve tören birliklerini selamladı. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Albay Mehmet Gaznelioğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

    Muharip Gaziler Derneği adına konuşan Salih Mesçi ise Büyük Taarruz ile Türk devleti ve milletinin varlığını bütün cihana kabul ettirdiğini kaydetti.

    Törenler, halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir okuyuşunun ardından askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.