3. Manavgat Güreşi, Merhum Gürbüz Ve Elbeye'ye İthaf Olunacak

3. Manavgat Güreşi, Merhum Gürbüz Ve Elbeye'ye İthaf Olunacak

Antalya Manavgat Belediyesi, bu sene üçüncüsünü 28 Eylül'de düzenleyeceği Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni hayatlarını genç yaşta kaybeden Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz ve Cengiz Elbeye'ye ithaf edeceğini bildirdi. Manavgat...

Antalya Manavgat Belediyesi, bu sene üçüncüsünü 28 Eylül'de düzenleyeceği Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni hayatlarını genç yaşta kaybeden Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz ve Cengiz Elbeye'ye ithaf edeceğini bildirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, 28 Eylül'de bu yıl üçüncüsünü yapacakları Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıklarının tüm hızı ile devam ettiğimi söyledi.

Tarihi Kırkpınar ayarında güreş organizasyonu yapmanın gayreti içinde olduklarını belirten Sözen, bu seneli güreşleri Antalya'ya altın kemeri getirdikten sonra genç yaşta hayatlarını kaybeden Recep Gürbüz ile Cengiz Elbeye'ye ithaf edeceklerini kaydetti.

Manavgat güreşlerine rekor sayıda katılım olacağını vurgulayan Sözen, 653’üncü Tarihi Edirne Kırkpınar Güreşlerine 60, 662. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’ne 71 başpehlivan katılırken bu seneki Manavgat Yağlı Güreşlerine katılımı için 72 baş pehlivanla anlaşma yaptıklarını kaydetti. Sözen, sözleşmenin Türk güreş tarihinde bir rekor olduğunu ifade etti. Bu sene er meydanında 700 güreşçinin kıspetini giyerek güreşeceğini belirten Sözen, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Mehmet Yeşilyeşil, Şaban Yılmaz, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Osman Aynur; Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Mustafa Kemal Karaboğa, Bekir Seçim, Gökhan Arıcı, Sermest Bulut, Salih Şahin, Abdullah Güngör, Hüseyin Çetin, Mehmet Selvi, Bayram Ertan gibi ünlü başpehlivanların Manavgat'a geleceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.