Sabit Horasan

Sabit Horasan

3 puanlık maçtı

3 puanlık maçtı

1 puan iyi mi?

Bence hayır.

 

Belki bir deplasman maçı, alınan 1 puan çok önemli denebilir. Hatta, Konyaspor bu 1 puanla ligde kalabilir de.

Ama, normal devam eden bir sezon olsaydı bu 1 puan iyi denebilirdi.

Ancak, ligin boyunun kısalması, sona 7 hafta kala üsteki takımlarla 3 puanlık fark devam ettiği bir ortamda alınan 1 puanı yeterli görmemeliyiz. Bence, dünkü maçta kazanan Atiker Konyaspor olmalıydı.  İşte o zamana tadından yenmez, umutlar artarak devam ederdi.

Hani futbolda çok konuşulan bir söz vardır, 6 puanlık maç diye. İşte öyle bir karşılaşmaydı.

Ev sahibi takım kazanmış olsaydı puanını 30’a çıkartarak biraz daha rahatlayacaktı. Konyaspor 3 puan almış olsaydı rakipleri Gençlerbirliği ve Osmanlıspor’u yakalayacaktı. Ama olmadı. Bu sonuca en çok da düşme tehlikesi yaşayan diğer takımlar sevinmiştir.

Atiker Konyaspor teknik direktörü cezalı olması nedeniyle maçı tribünden izledi. Saha kenarında ise Murat hoca vardı.

Sergen Yalçın, Eto’o gibi tecrübeli bir futbolcuyu yedek kulübesine çekerek, ileride pres yapma özelliğine sahip ve rakip defansı çıkarmayacak Jahoviç ile oyuna başladı. Bu doğru bir karardı. Ama, iki pozisyon dışında top alamayan Jahoviç etkili oldu mu, hayır.

Hele bir de Volkan Şen vardı. Oyunda kaldığı  67 dakika içerisinde bir tek olumlu hareket yapmadı/yapamadı. Acaba bir top kapar da tecrübesiyle pozisyona yaratabilir mi? diye bekledik. Ama olmadı.

Sol kanatta oynayan Fofana ilk yarıda iki-üç etkili atak geliştirdi, hepsi o kadar. Teknik adamlar oyunu nasıl izliyor bilemiyorum. Bu futbolculara nasıl tahammül ediyorlar?.

Konyaspor’da, ligin en çok kurtarış yapan kalecileri arasında yer alan Serkan, yine kusursuz oynadı. Ceza alanını çok iyi kontrol etti. Böylece Milli takıma davet edilmesinin tesadüf olmadığını gösterdi.. Orta saha iyiydi. Defans görevini yaptı.

Maça gelince:

Atiker Konyaspor, teknik direktör Sergen Yalçın’ın tribünde olmasının eksikliğini yaşadı.

Deplasmanda oynamasına karşın rakibe topla oynama şansı veren yeşil-beyazlılar, oyunu orta alanda kontrol ederek ani ataklarla etkili olmak istedi.

7. dakikada ayağa kısa paslarla çıkan Kartallar, Jahoviç ile bir pozisyondan yararlanamadı.

Kalan dakikalarda, yine oyunu orta alana sıkıştıran Konyaspor,  rakibe boş alan ve pozisyon vermemeye çalıştı. Böylece Osmanlıspor daha çok uzun toplarla çıkmak istedi. Bu da Atiker Konyaspor’un işine yaradı.

İkinci yarıda, ev sahibi ekip oyuna biraz daha etkili başladı.

Ancak, 53. dakikada Konyaspor yine net bir pozisyondan yararlanamadı.

Bu yarıda da rakibe boş alan bırakmayan Atiker Konyaspor karşısında ev sahibi ekip Serdar ile bir kez pozisyon üretebildi, ancak defans oyuncuları yerinde bir hareketle bu futbolcunun topu kontrol etmesini engelleyince pozisyon da sona erdi. Rakip oyuncuların penaltı itirazları ise doğru bir kararla hakem tarafından değerlendirmeye alınmadı.

Konyaspor teknik adamları Eto’yu biraz geç oyuna aldılar. Son 10 dakikada Eto’o sahada olsaydı sonuç değişebilir miydi bilemiyorum. Ama, sahada gezinen Fofana’yı oyundan alarak  sanırım Eto’o gibi tecrübeli futbolcu daha erken oyuna dahil edilerek Jahoviç ile birlikte oynaması sağlanmalıydı.

Kısacası, 1 puan önemli olsa da bana göre, Başkent’te ki maçı kazanan Konyaspor olmalıydı

Umarım teknik adamların hesabı gereğince bu son puan kaybı olur. Çünkü Sergen Yalçın iki hafta önce 9 maçın 8’ini kazanacaklarını söylemişti.

Ama bence rakiplerin durumuna göre kalan 7 maçta alınacak 5 galibiyette yetebilir Konyaspor’un ligde kalması için. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR