Sabit Horasan

Sabit Horasan

3 puan olmalıydı

3 puan olmalıydı

Yine nefeslerin tutulduğu bir maç izledik önceki akşam.
Atiker Konyaspor iyi başladı, ama ne yazık ki hak ettiği 3 puanı alamadı.
Dedik ya, keşke Aykut hoca kaprislerine yenik düşmese. Bazı yanlışlardan dönebilse diye. Ama, ne yazık ki yine aynı kaprisler.
Eğri oturup doğru konuşacak olursak, Konyaspor galibiyeti Aykut hocanın yanlışları sonucu alamadı. Veya 1 puana razı oldu. Hatta, yenilebilirdi de yeşil-beyazlılar.
Ligde kalma mücadelesi veren bir Akhisar karşısında alınan 1 puanda iyi diyebilirsiniz. Ama, öyle değil. Atiker Konyaspor Akhisar deplasmanından galibiyetle dönmüş olsaydı, puanını 27’ye yükseltecek ve zirve takımlarıyla aradaki farkı biraz daha kapatacaktı.
İlk yarının, 25 puanla kapatılması kötü mü, tabi ki değil. Nereden nereye. Sezon başında bu puan alınacak denilse inanan olur muydu? sanmıyorum. 25 puanla  Konyaspor iyice rahatladı.
İkinci yarıda futbolseverler daha iyi bir Konyaspor ve daha iyi maçlar izleyeceklerdir: Buna inanıyoruz.
***

Konyaspor maça iyi başlayan taraftı.
Daha ilik dakikada Ömer Ali ile net bir pozisyondan yararlanamayan Kartallar, pas yaparak, topa daha çok hakim oldu ve oyunu kontrol etti.
Ev sahibi Akhisar uzun süre oyun kuramadı. Ancak, ilk yarının ortalarından itibaren çıkabildiler kendi sahalarından.
Sakatlıklar nedeniyle defansta yine önemli rotasyon ile başlayan Atiker Konyaspor’da Mote’nin ilk kez sol bekte oynatılması riskti. Ama, bu futbolcu görevini en iyi şekilde yaptı. Rotasyon nedeniyle defansın ortasında sıkıntılar oldu denebilir. Orta saha pas yaparak ve yerinde önlemler alarak rakibi durdurdu.
Ama, ne yazık ki, orta sahadan 3. bölge olan forvet hattına yeterli top çıkmaması, pozisyon üretilmesini ve Jahoviç’in gol yollarında etkisiz kalmasını sağladı. Nitekim ilk 45 dakika da beklenen golde gelmedi.
***

Maçın ikinci yarısına da Atiker Konyaspor ile başladı.
Yine pas yapan ve oyunu kontrol etmeye çalışan yeşil-beyazlılar, ileride top tutmakta zorlanınca  rakip takıma futbol oynama şansı doğurdu. Kartallar, kendisine yakışmayacak şekilde rakibe adeta gel gol at davetiyesi çıkarttı.  
Birde defansta yapılan pas hataları sonucu kaybedilen toplar olunca Akhisar  iki üç kez golle burun buruna geldi. Ama kalede yine Serkan vardı, ki gole izin vermedi.
Karşılaşmanın son dakikaları yine nefes kesti. Her iki takımda gol için yükledi. Ama, 90. dakika sonunda da gol sesi çıkmayınca maçta başladığı gibi golsüz sona erdi.
Pas yapmak, topa daha çok hakim olmak ve oyunu kontrol etmek çok iyi de sanırım Konyaspor teknik adamları ve futbolcular geçmişte olduğu gibi futbolun iki yönlü oynandığını unuttular.
Orta alandan forvet top çıkmazsa, pozisyonlar üretemezsiniz gol atamazsınız.
Yine tekrarlıyorum, ne yazık ki Atiker Konyaspor teknik adamları bunu uzun süre seyretti. Oyuncu değişiklikleri geç yapıldı. İkinci yarının başında en az bir değişiklik bekledik. Bundan da geçtik,  Miloseviç, Yatabare ve Jonsson belki oyuna daha erken alınmış olsalardı sonuç eminim ki değişebilirdi.

--

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR