Ramazan Kural

Ramazan Kural

3 puan ile süper lige başlamak güzeldi

3 puan ile süper lige başlamak güzeldi

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk haftasında Atiker Konyaspor, Erzurumspor'u kendi evinde 3-2 mağlup ederek ilk haftaya galibiyetle başladı.
 

**

Misafir takım Erzurumspor çok uzun bir aranın ardından Konya'da süper lig hasretini giderdi.

Mücadelede iki kritik var kararı uygulandı. Konyaspor'un 17. Dakikada kazandığı penaltı pozisyonunda hakem suat arslanboğa kararını değiştirmedi. Penaltıda kaleci hakan canbazoğlu kalesini gole kapadı..

**

Konyasporun yeni transferi Uğur Demirok takımımızı 1-0 öne geçirdi. Dk 22-28. Dakika da hakem suat arslanboğa bir kez daha tartışmalı bir pozisyonda konyasporluların itirazları sonrası önce var ile görüştü. Ardından pozisyonu kendisi izledi ancak kararını değiştirmedi. Bu kararı Jahoviç tarafından çok tepki çekti. Mücadelenin ardından Adis Jahoviç maçtan sonra kişisel sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

**

Geçen sene sakatlık sebebiyle çok faydalı olamayan Yatabare ise hırslı ve istekli oyunu ile takımını 30. Dakikada 2-0 öne geçirdi. Ancak iki farklı üstünlüğünü koruyamayan atiker konyaspor iki farklı üstünlüğünü koruyamadı. Konuk ekip dakika 39'da yeni transferi Leo ile farkı bire indirdi. Daha sonra 71'de Lokman ile beraberliği yakaladı.

**

Soğuk duş etkisiyle gelen beraberlik golünün ardından ev sahibi takım rakip kale üzerinde ataklarını sıklaştırdı ve aradığı golü dakika 85'te buldu ve sezonun ilk maçında aldığı galibiyetle taraftarının yüzünü güldürdü. Yeşil beyazlılarda etkili futbollarıyla Uğur Demirok, Ömer Ali Şahiner ve Mustapha Yatabare haftanın 11'inde yerlerini aldı. Yeşil beyazlılar bu galibiyetle TFF'nin bu sezon belirlediği 2 milyon 600 bin TL'lik galibiyet priminin sahibi oldu.

**

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Antalyaspor maçı öncesi deplasman maçını kazanmak istediklerini Erzurumspor maçında yaptıkları hataların farkında olduklarını belirtti.

**

Geçen sezon deplasman fobisi yaşayan ekip bu sezon hedefleri doğrultusunda sezonun ilk deplasman maçında 3 puan hesapları yapıyor. Öte yandan il spor güvenlik kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda misafir takım taraftarı yerini alamayacak. Tüm spor seferlerin ortak isteği keyfli heyecanlı bir maç olması ve önümüzde ki maçlarda yasaklar yerine hoşgörü ve dostluğun yerini alması.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR