3 metre ara ile 3 farklı kaldırım döşemesi

3 metre ara ile 3 farklı kaldırım döşemesi

Konya'nın turist yoğunluğu en fazla caddelerinden Aziziye Caddesi'nde plansız yapılaşma nedeniyle vatandaşlar ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler kaldırım yerine yollarda yürümek zorunda kalıyor.

Konya'nın turist yoğunluğu en fazla caddelerinden Aziziye Caddesi'nde plansız yapılaşma nedeniyle vatandaşlar ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler kaldırım yerine yollarda yürümek zorunda kalıyor. Estetik dışı uygulamalar nedeniyle trajikomik görüntülere rastlanıyor. Cadde üzerinde 3 metre içerisinde 3 farklı kaplama ile yapılmış kaldırımlar ve bu kaldırımlar arasındaki kot farklılıkları görenleri şaşırtırken vatandaşlar çoğu zaman, özellikle de karlı zamanlarda düşme tehlikesi atlatıyor.  Cadde üzeride yapılan kaldırımın genişliği 30 santime kadar düşerken bu dar noktalardan bir insan bile zor geçiyor. Kaldırım genişliğinin yeterli olduğu bölgelerde ise esnafların koydukları ürünler ve boş kasalar nedeniyle vatandaşlar yollara çıkıp yürümek zorunda kalıyor.

photo_20171219_162725.jpg

ESTETİK YOK!

Bölge esnaflarından Ahmet Göktürk, Konya’nın en turistik bölgesindeki görüntülerin utanılacak bir halde olduğunu belirterek, “Maalesef en güzel görünecek, turislerin en rahat yürüyüp gezebileceği yerlerde, kaldırımlar daracık yapılmış. Bu cadde üzerindeki kaldırımlar bazı bölgelerde 1 insan zor geçecek şekilde yapılmış. Vatandaş tabii ki kaldırımdan yürümez. Çocuk arabası ile insanlar yollara çıkıyor. Allah korusun bir arabanın bir yayaya çarpmasını mı bekliyorsunuz” dedi. Bölgede plansız bir düzenleme yapıldığına işaret eden Göktürk, şöyle konuştu: “Bedesten restorasyonu güzel oldu fakat bazı binaların saçakları yola kadar uzanıyor. Bu saçaklara buradan geçen kamyonların çarqtıkğı oluyor. Kaldırımlar çık dar. Buradan turist gezmek istemez. 3 metre ara ile 3 ayrı kaldırım kaplaması yapılmış. Hepsi farklı yükseklikte. İnsanlar her gün burada ayağı takılıp düşüyor. Fakat bir düzenleme yaptıramadık buraya.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum