Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

3 maç 7 puan, Teşekkürler Fenerbahçe

3 maç 7 puan, Teşekkürler Fenerbahçe

                                 

                Bu başlığı gören okuyucularım haklı olarak “ne demek şimdi bu diyorlardır” Doğrusu bende okusam aynı soruyu sorardım.

                Bu başlığı özellikle yazdım.  Türkiye’ nin en beyefendi, en centilmen, en düzgün söylemlerine sahip, iyi bir insan, ağzı bozuk olmayan başarılı teknik direktörünü ellerinden kaçıran Fenerbahçe’ ye özellikle teşekkür etmek istedim.

Ama bunun yanında fırsatı kaçırmadan Teknik direktör Kocaman’ ı Konya ya tekrar kazandıran Başkan Hilmi Kulluk ve tüm yöneticilere de ayrıca teşekkür ediyorum.

                Son oynadığı 5 maçta 11 puan toplayarak bütün dikkatleri üzerine çeken Konyaspor’ un yükselişinin süreceğine kamuoyu artık inanıyor.

                İşin diğer güzel tarafı da futbolcuların kendine olan güvenlerinin artması. Antalyaspor maçında o kadar rahat, paniğe kapılmadan, heyecan yapmadan oynadılar ki, sanırsınız antrenman maçı.

                Ceza sahası içindeki son paslarda biraz daha dikkatli olunsa, Antalyaspor’ u farklı şekilde yenmek içten bile değildi.

                İlk yarıdaki maçın 3-3 sonuçlandığı düşünülürse, 2-0 kazanmak büyük başarı.

BURSASPOR DEPLASMANI

                Şüphesiz Konyaspor çok zor bir deplasmana çıktı. Bursaspor ile ilk yarıda evimizde 1-1 berabere kaldığımız göz önüne alınırsa, bu maç iki taraf için de son derece önem az ediyordu.

                Bursaspor orta sıralarda yerini sağlamlaştırmak, Konyaspor ise 3. sıraya çıkmak için elinden geleni yapacaktı. İşte bu atmosferde çıkılan maçta ilk yarı beklendiği gibi oldu.

                Bursaspor topa daha çok sahip olmasına rağmen, İlk yarının tamamında yine kontrollü, yere sağlam basarak oynayan Konyaspor, rakip kaleye gönderdiği 4 şuttan 3 tanesinin isabetli olması oldukça önemli.

                Burada Jevtovic e dikkat çekmek istiyorum, rakibin ceza sahası içinde formasını çekerek penaltıya sebep olması acemiceydi. Jevtovic mutlaka uyarılmalı. Penaltının kaçırılması şans anı idi.

                İkinci yarıya ev sahibi Bursaspor etkili başladı. 75. Dakikaya geldiğimizde ilk yarıda attığımız 4 şut ile kaldık. Topa sahip olma oranımızda aynı kaldı.

                Buna rağmen Bursaspor’ un baskılı oyunu devam etti, rakip bir de gol buldu, ancak VAR sistemi ile gol iptal edilince skorda bir değişiklik olmadı.

                Konyaspor’ un ikinci yarıda ki oyununu beğenmedim, tamam takım kontrollü, yere sağlam basarak oynamalı, ama asla teslim olmuş bir oyun da ortaya koymamalıydı.

                İkinci yarıda ki oyuna baktığımız zaman 0-0 lık beraberlik de iyi bir sonuç.

                Aykut Kocaman ile beklentiler yükseldiği için taraftar her maçta galibiyet bekliyor. Buna rağmen, ikinci yarıda oynanan üç maçta 7 puan kötü değil.

BİZ KAZANACAĞIZ, ONLAR KONUŞACAK

                İlk yarının son haftaları ve ikinci yarının en başarılı takımları arasında yer alan Konyaspor, ne yazık ki spor basının da hak ettiği kadar konuşulmuyor.

                Ligin 2. Sırasında bulunan takım ile arasında sadece 4 puan olmasına rağmen, son sıralarda yer alan bir takım kadar gündeme alınmıyor.

                Buradan Teknik ekip ve futbolculara sesleniyorum.

Centilmen ve güzel oyunla, maçları kazanarak üst sıralara tırmanmaya devam edeceğiz.

                Ulusal spor basını da utanacak, sıkılacak Konyaspor’ u konuşmaya başlayacak.

                BİZ KAZANACAĞIZ, ONLAR KONUŞACAK

               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR