’3 Fidana Anlamlı Anma

’3 Fidana Anlamlı Anma

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. yılında Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Ellerinde meşaleler, üstlerinde ‘unutmadık’ yazan tişörtleri ve temsili darağacı ile Üç...

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. yılında Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Ellerinde meşaleler, üstlerinde ‘unutmadık’ yazan tişörtleri ve temsili darağacı ile Üç Fidan anıtına yürüyen yüzlerce İzmirli, idam saati olan 04.00’de anıt önüne geldi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, hiçbir kişisel çıkarları olmadan halkının bağımsızlığı için mücadele edenlerin önünde saygıyla eğildiğini belirtirken, “Tam bağımsızlık mücadelesini sürdürmeye ve yeryüzünü aşkın yüzü yapana kadar kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de gelişen gençlik hareketinin önemli önderlerinden olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 1972’de idam edildikleri saatte Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Buca Tenis Kulübü önünde toplanan yüzlerce kişi, ‘unutmadık’ yazılı tişörtler giyip, ellerinde Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in ışığını simgeleyen meşalelerle Üç Fidan Anıtına sessizce yürüdü. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 44 yıl önce idam edildikleri saat 04.00’de Üç Fidan anıtına ulaşan İzmirliler, siyah karanfil bıraktı. Anma törenine; Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Evsen, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar, 68’liler platformu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ülkeleri için yaptığı bağımsızlık mücadelelerini anlatan video gösterisinin ardından anma törenine katılan kitle temsilcileri tek tek söz alarak bağımsızlık mücadelesini yılmadan sürdüreceklerini dile getirdi.

ONLARIN DAVASI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, 6 Mayıs’ın kendileri için hüznün ve acının yaşandığı bir gün olduğunu belirtirken, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bize bırakmaya çalıştığı bu ülkenin kurtuluş amacıydı. Biz gençler olarak bu mücadeleyi kendi yüreğimize aşıladık, bu yolda devam ediyoruz” diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği tam bağımsızlık mücadelesinin takipçisi olacaklarını vurgularken konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz de aynı cesaretle hiç yılmadan tüm baskılara rağmen, ne olursa olsun mücadeleyi sürdürmeye,

yeryüzünü aşkın yüzü yapana kadar kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Onların davası önünde saygıyla eğiliyorum, ışıklar içinde yatsınlar.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.