3 Çocuğu İle Yanan Annenin Son Sözü: Çocuklarımı Kurtarın

3 Çocuğu İle Yanan Annenin Son Sözü: Çocuklarımı Kurtarın

Karaman’da dün gece saatlerinde bir evde çıkan, anne ve 3 çocuğunun can verdiği yangında itfaiyenin müdahalesinin yetersiz kaldığı öne sürüldü. Komşu Ömer Aladağ, evin önünden geçen su kanalının, itfaiyenin yangına müdahalesini...

Karaman’da dün gece saatlerinde bir evde çıkan, anne ve 3 çocuğunun can verdiği yangında itfaiyenin müdahalesinin yetersiz kaldığı öne sürüldü. Komşu Ömer Aladağ, evin önünden geçen su kanalının, itfaiyenin yangına müdahalesini geciktirdiğini ve güçleştirdiğini söyledi. Yangında elbiseleri alevler içinde komşularından yardım isteyen anne Elife Akbulut'un son sözünün 'çocuklarımı kurtarın' olduğu öğrenildi

Akbulut ailesinin yaşadığı Fatih Mahallesi Mut yolu üzerindeki evde çıkan yangında anne Elife Akbulut(37) çocukları Ayşe (10), Rabia (7) ve Osman (4) Akbulut hayatını hayatını kaybetmişti. Taksicilik yapan baba Mustafa Akbulut ise o saatte evde olmadığı için yangından kurtulmuştu. Akbulut ailesinin yaşadığı evdeki yangının izleri, sabah gün ışıyınca ortaya çıktı. Evin etrafında bulunan ve itfaiyenin müdahalesini güçleştiren su kanalları dikkat çekti. Olay Yeri İnceleme ekipleri, etrafını güvenlik şeridi ile çevirdiği evde inceleme yaptı.

Alevlerin arasından çıkarak 3'üncü kattan inen anne Akbulut'un, komşuları Ömer Aladağ ve eşi Zehra Aladağ'a 'Çocuklarımı kurtarın' dedikten sonra yere yığılıp can verdiği ifade edildi. Komşuları da bu sırada elbiseleri yanan anneyi battaniyeye sararak söndürdüğü öğrenildi. Ancak kıyafetleri söndürülen annenin yoğun dumana maruz kaldığı için hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayla ilgili bilgi veren komşuları Ömer Aladağ, yangının gece yarısına doğru olduğunu ve komşularının bağırması ve çığlıkları sonrası yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. Aladağ, komşuları Elife Akbulut'un alevler içinde kendini dışarı attığını, kendisi ve eşi Zehra Aladağ'ın yanan annenin üzerine battaniye atarak alevleri söndürdüklerini söyledi. Aladağ, "Annenin son sözü 'çocuklarımı kurtarın' oldu. Sonra zaten olay yerinde hayatını kaybetti." dedi.

Aladağ, çocukları kurtarmak için üst kata komşuları ile birlikte çıkmak istediklerini ancak alevler ve yoğun duman nedeniyle başarılı olamadıklarını dile getirdi. İtfaiyenin de olay yerine geç geldiğini öne süren Aladağ, gelen ekipte gaz maskesinin olmadığını ve su müdahalesinin yetersiz kalmasının anne ve 3 çocuğunun ölümüne neden olduğunu ileri sürdü.

Aladağ, "Karaman Belediyesi İtfaiyesi sıfır, ortaya çıkan tablo belediyenin ayıbıdır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.