3 başlıkla amansız mücadele

3 başlıkla amansız mücadele

Konya'nın huzurlu bir şehir olduğunu ve huzurun devamlılığı için 7/24 mesai mefhumu gözetmeden çalışacaklarını dile getiren İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Özellikle terör, uyuşturucu ve trafik terörüyle amansız mücadele edeceğiz” dedi

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısı dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Aydın, düzenlenen toplantı ile Konya'daki faaliyetlerinden bahsetti. Ayrıca Aydın, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Emniyet Müdürü Aydın'a Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri de eşlik etti. Konya halkının huzuru için mesai mefhumunu gözetmeden çalışacaklarını dile getiren Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Konya, çok özel ve huzurlu bir şehir. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çoğu dışarıda. Doğrusu içeride personel istemiyorum. İçeride asgari düzeyde personel var. 35 ayrı birim Konya'nın huzurunun devamlılığı açısından 7/24 çalışıyor” dedi.

CİNAYET OLAYLARININ TAMAMI AYDINLATILDI

 Günümüz de kullanımı oldukça yaygınlaşan sosyal medyayı kötü amaçlarla kullananların olduğunu ifade eden Aydın, “Sosyal medyayı takip eden ekiplerimiz var. Gereken anında yerine getiriliyor” dedi. Kendilerinin de sosyal medyayı en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyleyen Aydın, haberin en doğru şekilde en hızlı şekilde halka aktarılmasını istediklerini belirtti. Cinayet olaylarının da tamamının aydınlatıldığını ifade eden Aydın “Üç şeyle mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunlar terör, uyuşturucu yani narko terör ve trafik terörü” diye konuştu.

SOSYAL MEDYAYI AKTİF KULLANIYORUZ

Göreve geldiği günden bu yana İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarını aktif şekilde kullandıklarını aktaran Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sosyal medyanın doğru kullanılması çok güzel bir olay. Fakat sosyal medyada bilgi kirliliği de çok fazla. Bu anlamda halkımızın doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de sosyal medya hesaplarımızı aktif kullanıyor, doğru bilgiyi anında servis ediyoruz.”

EMNİYET BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR

“Asayiş olay sayısı 55 bin 415’den 55 bin 807’ye, faili meçhul sayısı 8 bin 367’deh 8 bin 93’e, aydınlatılma oranı yüzde 84.90’dan yüzde 85.50 seviyesine artış göstermiştir” diyen Aydın, “Havai fişekten 2019 yılında 26 bin 629 lira ceza uygulanmıştır. Bu yıl 375 tabanca-av tüfeği ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü ile ilgili yapılan çalışmalarda 2018 yılında 29 şahsa işlem yapılmış, bu şahıslardan 18’i tutuklanmıştır. 2019 yılında ise 22 şahsa işlem yapılmış, bunlardan 8’i tutuklanmıştır. FETÖ ile mücadele 2019 yılında 131 şahsa işlem yapılmış, bunlardan 120’si tutuklanmıştır. Trafik denetimlerimiz devam ediyor. 2019 yılında kontrol edilen araç sayısı bir önceki yıla göre yüzde 19 arttı” dedi.

EMNİYET ZAFER'DE GÜVENLİĞİ ARTIRACAK

Merhaba Gazetesi'nin daha önce de defalarca dile getirdiği Zafer bölgesindeki sıkıntılar ile ilgili soruları yanıtlayan Aydın, “Özellikle bazı kişiler kadınların önünü kesip, ellerinde bulunan bazı broşürleri gösteriyorlar. Zafer'de bu mesele sıkıntı oluşturuyor, konu ile ilgili ne söylemek istersizin sorusunu da şöyle cevaplandırdı: “Ekiplerim dışarıda. İçeride personel istemiyorum. İçeride asgari düzeyde personel var. Bu konular ile ilgili tedbirler alıyoruz. O denilen kartları topluyoruz, kişi hakkında işlem yaptırıyoruz. Sonra? Hepiniz biliyorsunuz yani. Bu demek değildir ki biz mücadeleden vazgeçiyoruz. Biz, sonuna kadar vatandaşımızın huzuru için mücadele edeceğiz. Zafer'deki sorun, notlarımız arasında var. İlgili birimdeki arkadaşlarımız da zaten talepleri ve gelen şikayetleri not alıyor. Bu konuya yine eğileceğiz.”

EMRE ÖZGÜL

img_7801_880x440.jpg

img_7812_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.