28 Şubat darbesi  kara bir lekedir

28 Şubat darbesi kara bir lekedir

Konya Aydınlar Ocağı’nda 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin Konya’daki etkisini anlatan Araştırmacı-Yazar Bahri Kılınçel, “28 Şubat Darbesi, demokrasi tarihinin rezil kara bir lekesidir” dedi

Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, 28 Şubat Postmodern Darbesi ve Konya’daki etkileri ile uygulamaları konuşuldu.Araştırmacı-Yazar Bahri Kılınçel, darbeler tarihinde Konya ve Kudüs şehirlerinin önemli olduğunu belirterek “8o darbesinin gerekçesi Konya’daki Kudüs yürüyüşüydü. 28 Şubat Postmodern dedikleri o rezil darbenin de gerekçesi olarak Sincan’daki çadırdaki Kudüs tiyatrosuyla ilgiliydi. Tarihe demokrasinin kara bir lekesi olarak geçen 28 Şubat darbesi, askeriyenin içerisindeki birtakım Amerikancı bir avuç generalin Türk toplumunu dizayn etme, Türk toplumunu Amerika’nın verdiği ödevleri yapma gereğini anlattıkları rezil ve kara bir lekesidir Bin yıl falan sürmedi. Kısa sürede yok olup gidildi” dedi.

MEDYA HER DÖNEMDE SAHİBİNİN SESİDİR

28 Şubat kararlarının dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan tarafından imzalanmadığı halde topluma medya vasıtasıyla imzalanmış gibi kabul ettirildiğini ifade eden Bahri Kılınçel, BÇG tarafından 28 Şubat döneminde 6 milyon insanın fişlendiğini, 3 binin üzerinde insanın dinlendiğini, toplam maliyetinin ise 381 milyar dolar olduğunu ve Konya’da da en çok sağlık sektöründe çalışan insanların fişlendiğini belirterek medyanın da “her dönemde sahibinin sesi” olduğu tesbitini yaptı.

KONYA’DA AYAKLANMA ÇIKACAKMIŞ”

28 Şubat’ta Kadınhanı İML’de Milli Güvenlik dersine giren bazı subayların BÇG formatına göre yazdığı raporlardan da bahseden Kılınçel, bir Yüzbaşının notunda “Kadınhanı İHL müdürünün eşi türbanlıdır. Kız ve oğlu imam hatibe gidiyor. Okul müdürü Kadınhanı halkını ayaklandırmaya çalışıyor” yazısını gördüğünü dile getirerek o müdürün görevden alınarak sürüldüğünü söyledi. 28 Şubat döneminde Dutlukır’da Ulaştırma Taburu ile Personel Okulu’nun olduğunu kaydeden Kılınçel, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: “28 Şubat’ta aniden bir karar alındı. 47. Motorlu Piyade Alayı diye bir alay kurdular. Biz askerler açısında bu olağanüstü bir şeydi. Çünkü bir alayın kurulabilmesi için orada bir hedefin olması gerekiyor. Oraya Mustafa diye bir astsubay arkadaşı ziyarete gittim. Eğitim alanında askerler kalkan ve coplarla eğitim yapıyorlardı. Arkadaşım Mustafa’ya siz jandarma falan değilsiniz, bu nasıl oluyor dedim. O da bana “Konya’da kalkışma bekleniyor. Ayaklanmaya karşı kargaşalıkları önleme eğitimleri yapılıyor.”

TÜMGENERAL KENZİ SUNER’E NE OLDU?

Meram’daki FETÖ okulu Abdullah Aymaz İlkokulu’nun büyük bir törenle açıldığını belirten Kılınçel, bu açılışa davetli olan Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Kenzi Suner’in, kucağına aldığı siyah Atatürk büstüyle ve bir bayrakla katıldığını ifade ederek “Cemaat bunu asla affetmedi. Cemaat hemen orada paşanın fotoğrafını çekti. O fotoğrafı okulun propaganda broşürünün kapağına bastı. Bunun mesaj şu: Bakın görüyor musunuz, 28 Şubat’ta herkese her şeyi yapan askeriye bizi destekliyor! Bir Yüzbaşı, o broşürleri ekleyerek Kara Kuvvetlerine bir dilekçe yazıyor. Buradaki Garnizon Komutanı M.Kenzi Suner, Fetullah Gülen’in temsilcisidir. Ona yardım etmektedir. Gizli mürididir, okulun açılışa katılmıştır, diye. Suner Paşa terfi beklerken bundan dolayı pasif bir göreve çekildi” dedi. Kılınçel, gazeteci-yazar Abdi İpekçi ve Orgeneral Eşref Bitlis suikastleriyle ilgili de açıklamalar yaptı. İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen sohbetten önce yapılan Şiir Okumaları’nda, şairler Tayyar Yıldırım, Abdürrahim Küçük, İbrahim Demirtaş, Haluk Akten ve Hasan Ukdem kendi yazdıkları şiirlerini okudular. Sohbet, Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’nün Emekli Astsubay Bahri Kılıçel’e kitap hediyesi takdimi ve toplu çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum