27 Yıl Önce Geçirdiği Kazada Bacağını Kaybetti, Kaza Dosyasını Bulamıyor

27 Yıl Önce Geçirdiği Kazada Bacağını Kaybetti, Kaza Dosyasını Bulamıyor

Batman’da 27 önce yıl tren yolu üzerinden geçtiği sırada trenin çarpması sonucu sağ bacağını kaybeden 39 yaşındaki Süleyman Erdem kaza tarihinden sonra yaptığı araştırmalara rağmen kendisiyle ilgili hazırlanan dosyaya ulaşamadığını...

Batman’da 27 önce yıl tren yolu üzerinden geçtiği sırada trenin çarpması sonucu sağ bacağını kaybeden 39 yaşındaki Süleyman Erdem kaza tarihinden sonra yaptığı araştırmalara rağmen kendisiyle ilgili hazırlanan dosyaya ulaşamadığını ileri sürdü.

7 yaşındayken anne, babasını kaybeden ve bir aileye evlatlık olarak giden Süleyman Erdem, 11 yaşında geçirdiği kaza sonrası evlatlık olarak gittiği aile tarafından istenmeyince kendi imkanlarıyla yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Geçirdiği kaza sorumlusunun Devlet Demir Yolları olduğunu ancak, o denemde kendisi ile ilgili hazırlanan kaza dosyasının kaybolması nedeniyle başvurduğu mahkemelerin olaya takipsizlik kararı verdiğini söyledi.

Kaza geçirmeden önce evlatlık olarak gittiği aile tarafından sevildiğini, simit satarak onlara ekonomik katkı sağladığını belirten Erdem, kaza geçirdikten sonra kimsenin kendisine sahip çıkmadığını anlattı.

Kaza geçirdiği günden bugüne kadar her türlü zorlukla karşılaştığını belirten Erdem, “Annem babam olsaydı belki de bu kadar zorluk çekmezdim. Ama kimsesizlik böyle bir şey olmalı ki bende böyle oldum. O zaman bana birileri sahip çıksaydı şimdi belki de farklı bir hayatım olur. Ama olmadı kimsem yoktu diye beni bu hale koyanlar umursamadı. Küçük bir çocuk diye dosyamı kaybettiler. Sadece o dönem benim hastane param ödendi. Bana hiçbir tazminat ödenmedi. Kime gittiysem beni kandırıp geri gönderdiler. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır neden kimse ilgilenmedi. Şimdi soruyorum beni bu hale koyanların vicdanı rahat mı?

“BACAĞIMA BAKTIKÇA ÜZÜLÜYORUM VE PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORUM”

Yaşadıkları zorluklar ve bacağının hali yüzünden sinir krizleri geçirdiğini anlatan Erdem, bu sebepten dolayı psikolojik destek almak zorunda kaldığını belirtti.

Kendisini Devlet Demir Yolları’nın bu hale koyduğunu belirten Erdem, şöyle konuştu:

“10 Yıl önce protez taktırdım. Ben o kadar sıkıntı yaşadım kimse halimi sormadı. Kendi başıma hayata tutundum. Ama bir gün bile kötü bir şey yapmadım. Ben Allah rızası için beni bu hale koyanlar bana sahip çıksınlar istiyorum. İnsan bir karıncayı bile incittiğinde üzülüyor ya beni bu hale koyanlar neden sessiz kalıyor. Ailem de bende bunu yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz. İki oğlum var. Beni bu halde gördüklerinde çok üzülüyorlar. Bunu bize neden yaşattılar ki. Neden sahip çıkmıyorlar. Ben bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.”

“BENİM HAYATIM FİLMLERE KONU OLUR”

Yaşadıklarının bir film konusu olabileceğini söyleyen Erdem, “Benim hayat hikayem 7 yaşımda başladı. Annemi ve babamı kaybettikten sonra ortalıkta kaldım. Kimsesiz kaldım. Bir aileye evlatlık oldum. Onların yanında kalıyordum. Onlara destek olmak için, sokakta simit ve tatlı satardım. Günlerden bir gün simit satmak için evden çıktım. Tren yolunun üzerinden geçerken tam o sırada bana tren çarptı ve bir bacağımı kaybettim. O anda neler yaşandı hatırlamak istemiyorum. Sadece kopuk bacağımı gördüm. Polisler beni hastaneye götürdü. Hastanede 10 ay kaldım daha sonra taburcu oldum. Gidecek yerim yoktu. Çok sıkıntı yaşadım. Evlatlık olarak gittiğim aile beni istemedi. Hayatımın geri kalanını tek başıma kalarak mücadele ettim.”

“KİMSE ASKERLİĞİM KONUSUNDA BANA BİLGİ VERMEDİ”

Erdem, 36 yaşına kadar kimsenin askerliği konusunda kendisine bilgi vermediğini anlatarak, şöyle devam etti:

“Ben bu ülkenin vatandaşıyım ve beni bu devletin kurumu bu hale getirdi. Bana kimse sen asker kaçağısın veya askere gitmeyeceksin demedi. En sonunda ben askerlik şubesine gittim ve durumumla ilgili bilgi aldım. Şubede bilgilerimi aldılar. Ardından Milli Savunma Bakanlığı kaza yaptığıma dair bilgi rapor gönderdi. Raporda bacağımdan dolayı askerlik yapmamın uygun olmadığı yazılmıştı. Ben şunu merak ettim. TSK kaza ile ilgili bütün bilgileri o raporda yazmış. Mahkeme ise kaza ile ilgili dosyayı bulamadıklarını ve bundan dolayı olaya takipsizlik kararı veriliyor. Bu nasıl bir durum ya demek ki istendiğinde rapora ulaşabiliyorlar. Benim istediğim o denemde görevli insanlarla görüşülsün ve kaza ile ilgili gerekenler yapılsın. Beni bu hale kim getirdiyse bedelini ödesin.”

Zor durumda olduğunu ve geçim sıkıntısı yaşadığını dile getiren Erdem, “Devletten aldığım 3 aylık maaşla geçinmeye çalışıyorum. Yıllardır kirada kalıyorum. Milletin desteği ile geçiniyorum. Ben neden bu zorlukları çekeyim ki? Bana iş verilsin benim haklarım var o hakları istiyorum.”diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.