250 Ezidi Otogara Yerleştirildi

250 Ezidi Otogara Yerleştirildi

Radikal selefi örgü IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu tüm engellemeleri aşıp bölge illerine ulaşan Ezidilerin sayısı her geçen gün artıyor. Mardin'e gelen 250 Ezidi otogara yerleştirildi.Ezidi göçünün giderek artması üzerine Mardin...

Radikal selefi örgü IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu tüm engellemeleri aşıp bölge illerine ulaşan Ezidilerin sayısı her geçen gün artıyor. Mardin'e gelen 250 Ezidi otogara yerleştirildi.

Ezidi göçünün giderek artması üzerine Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi iş birliğinde, eksiklikleri tamamlanmayan ve yanlış yerde yapıldığı için otogar olarak yapılan alan, Ezidiler için kampa dönüştürme kararı alındı. Otogarın tamamı temizlendikten sonra, buraya yerleştirilecek en az 2 bini aşkın Ezidi için barınma, giyecek ve yiyecek gibi ihtiyaçlara yönelik çalışma başlatıldı.

Zor şartlar altında göç ederek Mardin’e dün akşam ulaşan yaklaşık 250 Ezidi, Artuklu ilçesinde bulunan Karayolu Parkı’na ulaştı. Karayolu Parkı’na getirilen 250’ye yakın Ezidi için seferber olan Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi, DBP Mardin İl Örgütü ve KESK Mardin Şubeler Platformu, gerekli ihtiyaçlarını karşılıyor.

İHTİYAÇLARININ FAZLASINI ALMADILAR

Artuklu Belediyesi’ne ait Karayolları Parkı içerisindeki binada ihtiyaç sahipleri için toplanan elbiseler, Ezidilerin istifadesine sunuldu. Belediyenin elbise bankasına ilk önce kadın ve çocuklardan oluşan gruplar alındı. Kimi kadınlar, kundaktaki bebeklerine buldukları elbiseleri aldı. İhtiyaçlarını gideren Ezidi kadın ve çocukların ardından erkekler kendilerine elbise baktı. Ezidiler, uzun bir yolculuktan sonra yıpranmış ve kirlenen elbiselerini yenileriyle değiştirdi.

Ezidilerin, elbise bankasından sadece ihtiyaçlarını alması, ihtiyaçtan fazlasını almamaları dikkat çekti. Sadun İsmail Hisên isimli bir Ezidi, kendisi için sadece bir gömlek alırken, "Bana sadece bir üst verin yeterli. İhtiyacı olanlar olabilir, herkese yetsin." demesi, Orada bulanan Mardinli vatandaşları duygulandırdı.

PASAPORTU OLMAYAN HASTANEDE TEDAVİ EDİLMİYOR

Yaşlı, hasta ve gençler parkın içinde bekleyişlerini sürdürdükleri sırada, çocuklar ise sırtlarını parkın duvarına dayayarak, yaşananları ve etrafta olup bitenlere anlam vermeye çalıştı. Sıra halinde dizilen çocuklar, bir an önce oyun alanlarına dönmeyi dört gözle bekliyor.

Öte yandan pasaportu olmayan Ezidiler ise hastanelerde tedavi edilmeyerek, sağlık sorunlarıyla baş başa bırakılıyor. Parka gelen kimi gönüllü doktorlar, hastaları tedavi ederken, ancak ağır hastaların ise hastanelerde yatışlarının yapılmasını söylüyor.

Belediye ve DBP’li yetkililer, Ezidiler için yardım çağrısını yineleyerek, özellikle gıda, giyim ve ilaç ihtiyacının bulunduğunu, yurttaşların yardımlarını beklediklerini açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.