250 Çocukla Barış Manço Korosu

250 Çocukla Barış Manço Korosu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı kapılarını açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı kapılarını açtı. Fuarda 250 kişilik Barış Manço Korosu'nun konseri beğeni kazandı.

Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen gala programına Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gala programı 41 ülkeden 1000 çocuğun danslarını sergilemesiyle başladı. Farklı kıyafetleri ve güler yüzleriyle performanslarını sahneleyen çocuklar adeta büyük bir gökkuşağı oluşturdu. Büyük bir coşkuya sahne olan gala programında salonu dolduran binlerce vatandaş kurulan farklı etkinliklerin yer aldığı 28 adet stantta çocuklarını eğlendirme fırsatı buldu.

İl Jandarma Komutanlığı’nın da destek verdiği programda asker kıyafetleri giyen kız ve erkek çocuklar protokolü kapıda çiçeklerle karşıladı. Protokol ardından tek tek stantları gezdi. Stant görevlilerinden bilgi aldı. Çocukların neşesine ortak oldu. Başkan Karaosmanoğlu ailelerle fotoğraf çektirdi.

BARIŞ MANÇO KOROSU

Fuarda 250 kişilik Barış Manço Korosu muhteşem bir konser verdi. Her ülkeden bir çocuk koronun arasına katılarak şarkılara eşlik etti. Koro, Barış Manço’nun Yaz Dostum, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Dağlar Dağlar gibi çok sevilen parçalarını protokol ve vatandaşlarla birlikte söyledi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Dünyanın dört bir yanında yaşamın ne kadar güzel bir şey olduğunu göstermek için Kocaeli’ne gelen dünyanın en güzel çocukları hoş geldiniz. 23 Nisan bizim için ulusal egemenlik bayramıdır. Aynı zamanda uluslararası bir çocuk bayramıdır. Bütün dünyanın çocuklarına kucak açıyoruz. Bayram sevincini bütün dünyanın güzel çocuklarıyla birlikte kutluyoruz.” dedi.Başkan Karaosmanoğlu bu güzel bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiğini de belirtti. Bu yıl ki fuarın Barış Manço temalı olduğunu hatırlattı.

"Dünyanın dört bir köşesinden hepiniz hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Vali Topaca da “23 Nisan sadece bizim çocuklarımızın bayramı değil, tüm dünyanın çocuklarının bayramıdır. Biz her şeyini paylaşan, yardımlaşan ve hiç esirgemeyen bir milletiz. 23 Nisan’ı da dünya çocuklarıyla paylaşarak, dünyanın huzuruna, sevgiye katkı yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Fuarda kısa film, enstrüman, müzik ve taklit dalında düzenlenen 'Bence Barış Manço Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinciler Paris Disneyland gezisi, mansiyonlar dizüstü bilgisayar, 50 öğrenci de Anadolujetle Ankara gezisi ödülünün sahibi oldu. Programın sonunda Başkan Karaosmanoğlu galaya katılan Barış Manço’nun eşi Lale Manço ve oğlu Batıkan Manço’ya desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Lale Manço da Barış Manço anısına etkinliklerin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.