“25 Bin Nüfuslu İlçenin Hastanesinde Kadın Doğum, Ortopedi Ve Göz Uzmanı Yok”

“25 Bin Nüfuslu İlçenin Hastanesinde Kadın Doğum, Ortopedi Ve Göz Uzmanı Yok”

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, 25 bin nüfusa hizmet eden Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı, ortopedi ve göz hastalıkları uzmanı olmaması konusunu Meclis'e taşıdı.Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerine hizmet...

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, 25 bin nüfusa hizmet eden Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı, ortopedi ve göz hastalıkları uzmanı olmaması konusunu Meclis'e taşıdı.

Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerine hizmet veren Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’nde ki eksik doktorlar yüzünden bölgedeki vatandaşların sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını kaydeden Topal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması için önerge verdi.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde de aynı sıkıntıların çekildiğini dile getiren Topal, önergesinde şunları dile getirdi:

“Gümüşhacıköy ilçemiz 15 bine yakını kent olmak üzere kır nüfusu ile birlikte toplamda 25 bine yakın nüfusu ile Amasya’mızın 3’üncü büyük ilçesidir. İlçede bulunan devlet hastanesi hem ilçe halkına hem de Hamamözü ilçemizde bulunan sağlık ocağında uzman doktor bulunmamasından dolayı 5 bin nüfuslu Hamamözü ilçesindeki vatandaşlara da hizmet vermektedir. Ancak Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’nde tüm branşlarda hekim bulunmamaktadır. Bunların başında kadın doğum uzmanı, ortopedi ve göz hastalıkları doktoru gelmektedir. Ayrıca ilçemize en yakın hastane olan Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde de kadın doğum uzmanı ve göz doktoru bulunmamaktadır.

Gümüş mahallesinde bulunan sağlık ocağındaki doktorun görevlendirilmesinin iptal edilmesinin ardından Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluğun daha da artması bölge halkı tarafından şikayetleri de artmıştır. Bu sebeplerden dolayı ilçemizde bulunan hasta vatandaşlar ve özellikle hamile kadınlar oldukça güçlük çekmektedir. Sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için Gümüşhacıköy İlçesine acil olarak kadın doğum uzmanı, ortopedi ve göz doktoru görevlendirilmelidir.

Bu bağlamda: Gümüşhacıköy Devlet Hastanesine kadın doğum uzmanı ne zaman görevlendirilecektir? Gümüşhacıköy Devlet Hastanesine ortopedi doktoru ne zaman görevlendirilecektir? Gümüşhacıköy Devlet Hastanesine göz doktoru ne zaman görevlendirilecektir? Gümüş Mahallesindeki sağlık ocağına tekrar doktor görevlendirmeyi düşünüyor musunuz?” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.