24 kursiyere sertifikaları verildi

24 kursiyere sertifikaları verildi

(TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nin öncülük ettiği “Temel Bilirkişilik Eğitimi” tamamlandı. İlk eğitimin ardından 24 kursiyere sertifikası verildi

Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine; Konya Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, oda yönetimi, üyeleri ve kursiyerler katıldı.

ZORUNLULUK GETİRİLDİ

Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Bilirkişi yönetmeliğinin 6754 sayılı bilirkişi kanunu kapsamında 03.08.2017 tarihinde yayımlandığını hatırlattı. Duransoy,“Resmi gazetede yayınlanan bu yönetmeliğe göre her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için bu işi yapacak kişilerin 'Bilirkişilik temel eğitimi' almaları ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmiştir” dedi. “Bu yönetmeliğin yayımlanma amacı; bilirkişiliğe bir standart ve kalite getirilmektedir” diyen Başkan Duransoy, “5 yıllık mesleki kıdeme sahip kişilerin katılabileceği bu eğitimlerin sonrasında katılımcılara sertifikaları verilecektir” açıklamalarında bulundu.

ADALET SİSTEMİ İÇİN ÖNEMLİ

Makine Mühendisleri Odası Konya şubesinin söz konusu bu eğitimlerin düzenlenmesiyle ilgili Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirildiğini aktaran Duransoy, “Bilirkişilik yapmak isteyen tüm ilgililer, bu eğitimlere katılabilmekte ve eğitimlerin sonunda yetkilendirilmektedir” şeklinde konuştu. Başkan Duransoy, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Makine Mühendisleri Odası'na yapılan müracaatlar kapsamında gerçekleştirilen bu eğitim programları sayesinde adalet sistemimiz için oldukça önemli olan bilirkişilik işleri uzman ve ehil insanlar tarafından gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu bağlamda ilkini gerçekleştirdiğimiz eğitimimiz bugün itibari ile tamamlanmış ve Konya'da bilirkişilerimiz, sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.