235 Kaçağın Bulunduğu Gemiye Film Gibi Kurtarma Operasyonu

235 Kaçağın Bulunduğu Gemiye Film Gibi Kurtarma Operasyonu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinin 4,5 mil kuzeyinde, motor arızası nedeniyle sürüklenen Tanzanya bayraklı, içinde Suriyeli 235 kaçağın bulunduğu geminin, filmleri aratmayan bir operasyonla kurtarıldığı ortaya çıktı....

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinin 4,5 mil kuzeyinde, motor arızası nedeniyle sürüklenen Tanzanya bayraklı, içinde Suriyeli 235 kaçağın bulunduğu geminin, filmleri aratmayan bir operasyonla kurtarıldığı ortaya çıktı. Sahil güvenlik ekiplerinin nefes kesen kurtarma operasyonunun görüntüleri basın mensuplarına dağıtıldı.

Hafta sonu Girne'nin 4,5 mil açıklarında, biri 8 aylık hamile, 40'ı kadın, 35'i çocuk olmak üzere toplam 235 göçmenin bulunduğu Tanzanya bayraklı 'Hajzaher' adlı gemiye düzenlenen kurtarma operasyonu filmleri aratmadı. Dev dalgalar nedeniyle sürüklenerek kayalıklara çarpmak üzereyken kurtarılan kaçaklarla ilgili, KKTC ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği kurtarma operasyonu, Sahil Güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından basına dağıtılan görüntülerde, operasyonun zor şartlarda gerçekleştirildiği görüldü.

'TCSG Umut' isimli arama kurtarma gemisinin personeli önce kaçakların bulunduğu gemiye çıktı. Kurtarma personeli, büyük panik yaşadıkları görülen kaçakları önce sakinleştirmeye çalıştı. Personelin gemiyi terk etmesi nedeniyle yönetim bölümü boş olduğu görüldü. Daha sonra ise ekipler, kamaralardan birinde yatan 8 aylık hamile kadına ilk müdahaleyi yaptı. Ekipler, hamile kadın ve eşini korkmamaları yönünde uyardı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan bir yetkili ise kaçak göçmenlere hitap ederek sakin olmalarını istedi. Göçmenlerin ise ekiplere dua ettikleri duyuldu.

Yapılan çalışmalar sonunda, gemi TCSG Umut adı Sahil Güvenlik gemisi tarafından Girne Limanı'na çekildi. Burada tahliye edilen göçmenler, sağlık kontrolünden sonra, önce Girne'deki bir spor salonuna daha sonra ise Mersin'e gönderildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.