230 bin liralık araçla taksi yolculuğu

230 bin liralık araçla taksi yolculuğu

Konya sokaklarında dolanan lüks taksi vatandaşların ilgisini çekiyor

Ticari araçlara tanınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti ile birlikte Konya’da da pek çok taksici esnafı araçlarını yeniliyor. Bu kapsamda Konya sokaklarında taksi olarak hizmet vermeye başlayan 2016 model lüks Mercedes otomobil vatandaşların ilgisini çekiyor. Aracın sahibi, Konya SGK İl Binası yanında bulunan Askent Taksi Durağı’nda hizmet veren Nuri Karatepe isimli taksici, vatandaşların taksinin lüks olması nedeniyle zaman zaman kendisini durdurup, ücretle ilgili sorular sorduğunu ifade etti.

img_9769.jpg

DOLMUŞ PARASINA MERCEDES'LE ULAŞIM

20 senedir taksicilik yapan Nuri Karataepe, devletin ÖTV indiriminden faydalanmak için aracını yenilediğini belirterek, “Kampanyadan faydalanarak Mercedes C200 model aracı yüzde 45 daha ucuz bir fiyata aldım. Kurallara göre aracı 3 yıl satamıyorum ama bu süre sonunda da satmayı düşünmüyorum. Ticari bir amaçla almadım. Vatandaşımıza daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyorum” dedi. Vatandaşların lüks bir otomobili taksi olarak kullanılmasını ilginç bulduğunu ifade eden Karatepe, “Özellikle gelip benim aracıma binmek isteyenler oluyor. Herkes iyi arabaya binmek istiyor. Taksiyi kullanmak isteyenler, diğer taksilere göre bir fiyat farkının olup olmadığını soruyorlar. VIP hizmet vermiyoruz, o yüzden diğer taksilerle bir fiyat farkı yok.  Vatandaş dolmuşla 12 liraya gideceği yere 8-10 liraya Mercedes’le gidince şaşırmadan edemiyor” şeklinde konuştu.

TAKSİ PAHALI ALGISI VAR

Konya’da taksi kültürünün gelişmediğini kaydeden Karatepe, sözlerini şöyle sürdürdü. “Konyalı taksiye pek binmiyor. Pahalı gibi bir algı var. Fakat 5 yıldır zam gelmiyor. 4-5 kişilik bir ailenin dolmuş ile gittiği zaman vereceği paraya biz evin kapısına kadar bırakıyoruz. Taksi kültürü bir türlü gelişmedi.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_9774.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum