21.yy’da Kadın Olmak Nasıl Bir Şey?

21.yy’da Kadın Olmak Nasıl Bir Şey?

Modern ve çağdaş kadın olmak deyimini çokça duyuyoruz.

Modern ve çağdaş olmak deyimini çokça duyuyoruz. Ancak modernliği ve çağdaşlığı sadece güzel olmak ve güzel giyinmek sınırları içerisine hapsedenler var. Kadına karşı yapılan en büyük haksızlık, makyajını her saat başı tazelediğinde ve güzel bir şekilde giyindiğinde tamam olduğudur. Bunları başarıyla yapabilen kadın, modern hayatta kendisine doğru bir pozisyon almıştır. Ama modern ve çağdaş kadın anlayışının bu kadarla sınırlı olduğunu asla düşünmüyoruz.

Farklı bir

Her gibi, pegarose.com adındaki kadın odaklı içerikler paylaşan sitede de cinsellik, makyaj, güzellik, moda, dekorasyon, sağlıklı yaşam, anne ve çocuklar hakkında bilgilendirici makaleler var. Ancak siteyi diğer kadın portallarından ayıran durum, 21.yy’da kadının konumlandırılışını daha geniş bir çerçeve içerisinden ele almasıdır. Sadece makyaja ve güzelliğe odaklı bir paylaşım değil, eğitim ve kariyere odaklı paylaşımları da baz alan bir kadın sitesidir. Bu anlamda kadının güzelleşmesi ve makyajına dikkat etmesi gerekir anlayışına, ek olarak eğitim ve bilgisi de geliştiren ve bunları kariyerinde kullanan bir kadına işaret etmektedir.

Daha aydın bir kadın!

Can Yücel “İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir beyin sahibi olmaktan daha çok prim yaptığı bir ülkede, işler düzelmez” sözü, kadına modern ve çağdaşlık adına biçilen rolün yanlışlığına vurgu yapıyor. Birçok kadın sitesinde de bu sözü haklı çıkaracak paylaşımların olduğunu görebilirsiniz. Pegarose.com ise, yayıncılık anlayışı gereği dahiyane ilkeleri bağlı kalarak, kadına biçilen rolü bir yandan eleştirmekte ve daha nitelikli, bilgili, güzel ve çekici bir kadının reçetesini paylaşımlarıyla ortaya koymaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.