21 Yıl Sonra Türkiye’ye Dönen Kaya, İfade Verdi

21 Yıl Sonra Türkiye’ye Dönen Kaya, İfade Verdi

21 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönen eski Demokrasi Partisi (DEP) Genel Başkanı Yaşar Kaya, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

21 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönen eski Demokrasi Partisi (DEP) Genel Başkanı Yaşar Kaya, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kaya, 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 'Sürgündeki Kürt Parlamentosu ile Kürdistan Ulusal Kongresi' davası kapsamında ifade verdi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ile birlikte 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınarak 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dava kapsamında ifade veren Kaya, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Suçlamaları bilgiden yoksun olduğunu ileri süren Kaya, "Sürgündeki Kürdistan Parlamentosu 1995'te Lahey'de kuruldu. 6,5 yıl onun genel başkanlığını yaptım. O parlamento tamamen akademik bir kuruluştur. Gizli hiçbir faaliyeti yoktur. Dünyaca bilinen bir kuruluştur. Genel başkanlığını yaptığım dönemdeki faaliyetlerini de savunuyorum. Sınırlar dahilinde bir ülkeyi tanıtma gibi konularda çalışmalar yaptık. Türkiye aleyhine herhangi bir faaliyette bulunmamıştır. Legal bir kuruluştur." şeklinde ifade verdi.

Daha önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, DEP Genel Başkanı Yaşar Kaya, Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya'ya 3 ay içinde Türkiye'ye gelmeleri halinde Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 246. maddesine göre, sanıkların sağlık durumları dikkate alınarak "tutuklanmama güvencesi" vermişti. 7 Mayıs 1993’te kurulan DEP’in Genel Başkanlığı’na getirilen Yaşar Kaya ve 7 parti yöneticisi, Ankara DGM kararıyla tutuklanmıştı. Kaya, 1994 yılında Almanya'ya iltica etmişti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.