21 Nisan'da İhalesi Başlayacak Çates İçin Protesto Yürüyüşü

21 Nisan'da İhalesi Başlayacak Çates İçin Protesto Yürüyüşü

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren Çatalağzı Termik Santrali’nin (ÇATES) özelleştirilmesi kararı üzerine protesto yürüyüşü düzenlendi.

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren Çatalağzı Termik Santrali’nin (ÇATES) özelleştirilmesi kararı üzerine protesto yürüyüşü düzenlendi.

    Protesto yürüyüşüne Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TES-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Belde merkezinde toplanan kalabalık, yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki ÇATES İşletmesi’ne kadar yürüdü. Çeşitli sloganlar atarak ÇATES’e 1 saatte ulaşabilen kalabalık, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

    Eylemde konuşan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ÇATES ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’na(TTK) büyük bir kararlılıkla sahip çıktıklarını kaydetti. Alabaş, “Ülkemizin ve milletimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Hükümeti, dostu, düşmanı buradan bir kez daha uyarıyoruz. ÇATES ve TTK bir bütündür, satılamaz diyoruz. Bu yanlıştan vazgeçin bizi daha fazla zorlamayın.” uyarısında bulundu.

    Daha sonra konuşan TES-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin ise şunları söyledi: “Gerek Yatağan’da, gerek Ankara’da beraberce mücadele verdik. Yürüdük, bağırdık, anlattık; ama dinleyen olmadı. Santrali kâğıt üzerinde verebilirsiniz; ama oraya giriş önemli. Bu çalışanlar devletin malına sahip çıkmak istiyor. İşine, aşına sahip çıkmak istiyor. Defalarca söyledik bu işten vazgeçin. Pazartesi günü teklif verecek olan firmalara söylüyorum. Sakın ola teklif vermeyin. Şu anda Türkiye’de taşlar yerinden oynamış. İşçinin ayak sesi her şeye benzemez. Kütahya’dan, Yatağan’dan, Zonguldak’tan başlıyor. Bunun ilerisi devam edecek. Bu işten kısa zamandan vazgeçin. İşçi ayak sesi her ayak sesine benzemez.”

    ÇATES önündeki basın açıklaması sırasında ÇATES’in bacalarını boyayan iki kişinin 'No' yazdığı görüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.