Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

2023'e Doğru Türkiye ve Konya İçin Söylenenler (III)

2023'e Doğru Türkiye ve Konya İçin Söylenenler (III)

Konya’nın vizyonu hepimiz için önemlidir elbette. Bu bakımdan üç defaya sığdırabildiğim çeşitli resmî ve sivil kuruluşların ileri gelenleri neler söylemiş ne yapmayı yeğliyor ve yapabilecekler üzerinde durmuş oldum.
Okuyucularım herhalde uzadı düşüncesine girmeyerek öğrenmiş olmaları yanında arzu edenler fikirlerini serdetmek isterlerse köşemin açık olduğunu da belirtmek isterim.
Bu güne kadar söylenilenlerden yazamadıklarım olarak TOBB, KTO, KTB, MÜSİAD, başkanları ile MEVKA Gn. beyanlarını da sunmak isterim.
***
TOBB başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Türkiye vizyonu üzerinde ki vurgulamalarından bir parça olarak;
“… İşvereni, çalışanı, müteşebbisi, üreticisi ve kamu idaresi olarak, ülkemizin reform gündemine sahip çıkmalı ve elbirliğiyle bu çarpıcı hedefe ulaşmak için çalışmalıyız… toplumda uzlaşma ve diyalog kanallarını da açık tutmalıyız…”
İyi güzel de bu işlem üzerinde sadece Anadolu kaplanları sıfatını verip bir türlü hazmedemeyen İstanbul sanayi ve ticaret dukaları da kendi çıkarlarını ön plana almasalar elbette ileri adımlar içinde olmak işten değil derim.
Sayın Hisarcıklıoğlu’nun önemli bir vurgusu da bulunmakta;
Küresel rekabet ortamından kaçmak, kapalı kapılar arkasında, korkularla vehimlerle Türk halkını yaşamaya mahkum etmek bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır. İnsanımızın yeteneklerine güvenmemek yapay korkular üretip kafaları kuma gömmekse aslımıza ihanettir.”
“En büyük avantajlarımız; müteşebbis ruhumuzdur. Devletimizle, iş adamlarımızla, üniversitelerimizle ve halkımızla el ele verip, var gücümüzle hizmet etmemiz, yarınlarımıza umutla bakmamızı sağlayacaktır.
Mehmet Akif’in dediği gibi; Umut ile, sevda ile, düş ile, bu büyük Türkiye hayalimiz için çalışıp, hedeflerimizin peşinden koşacağız.”
Ne güzel bir vurgulama olmakta değil mi? Yukarıda da konu ettiğim gibi İstanbul Boğazı veya Adalar’da hayat süren dukalar ve onları destekleyen medya ile elitler ikide bir korku içinde değil korku yaratma içinde oldukları ve Anadolu Aslanlarının yükselmesine engel olmaya çalışmaları vaki değil mi? İnşallah onlarda gerçeği görüp birliktelik içinde olurlarsa. Türkiye’yi Dünya devletleri sırasında yukarılara çıkmasını sağlamış olurlar.
Konya’daki kuruluş başkanları tabii ki Konya vizyonu üzerinde olmaktalar. Bunların beyanlarından parçaları da sırası ile izleyelim.
Konya Ticaret Odası başkanı Sayın Selçuk Öztürk; “… Yerli ve yabancı sermayenin rahatlıkla yatırım yapabileceği bir yapıya sahip olan Konya, üretime dayalı büyük yatırım yapacak olan girişimcilere önemli fırsatlar sunmaktadır. Konya sanayileşmedeki hızı bakımından önemli bir çekim merkezi haline gelmiştir…” derken İşsizlik konusunda yetenekli eleman yokluğundan bahisle mutlaka mesleki eğitime önem verilmesin de ısrarla durmakta.
MUSİAD Konya Şube Başkanı Sayın Aslan Korkmaz da aynı istem ve ifadeleri vurgularken ilave olarak Lojistik merkez olmalı” vurgulaması yanında Akdeniz limanlarına demiryolu ulaşımının gerekliliğini, bunun yanı sıra hava ve kara yolu taşımacılığının hızlandırılmasını Konya’da ki NATO üssünün başka yere nakli ile Konya’ya sivil hava alanı sağlanabilmesi en büyük beklentimiz demekte.
Diğer beyanatta bulunanlardan AKTİSAD Konya Şubesi Başkanı Sayın Ali Akın ve ASKON Konya Şubesi Başkanı Sayın Yakup Yıldırım yukarıda belirttiğim istek ve düşüncelerin aynısıyla beraber olmaktadırlar.
Konya Ticaret Borsası Başkanı Sayın Uğur Kaleli de aynı konulara değinmekte iken ilave olarak “Özel Sektör, ekonomik ve sosyal gelişimin anahtarıdır” vurgulamasına devamla “…Ekonomi iki şeyi çok sever. İstikrar ve Demokrasi. Türk özel sektörü, önünde ki engeller kaldırıldığında neler yapabileceğini göstermiştir” vurgulamasını yapmakta. Ve son söz olarak “Bizim için üç ana yaklaşım çok önemli.
Yeni istihdam,
Katma değeri yüksek faaliyetler,
İnnevasyona dayalı vizyon”
***
Evet sayın okuyucular Türkiye ve Konya vizyonunda 2023’e kadarki yapılması istenenler bunlar olmakta.
Her ne kadar sütten ağzımız yanıp yoğurdu üfleyip ver sekte…
Siyasi ve Devlet idarecilerimizin de bunlara önem vererek kalkınmayı sağlayacakları umudu içindeyim.
Gün ola harman ola…
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR