2019'da Cilt Bakımı Hedeflerinize Ulaşmanıza Yardımcı olacak 7 Dermatolog İpuçları

2019'da Cilt Bakımı Hedeflerinize Ulaşmanıza Yardımcı olacak 7 Dermatolog İpuçları

2019'da Cilt Bakımı Hedeflerinize Ulaşmanıza Yardımcı olacak 7 Dermatolog İpuçları

Tatilleri hayal etmeye başladığınızda, 2018'de arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle rezervasyon yapacaksınız, parmaklarınızı (ve ayak parmaklarınızı ve kollarınızı ve bacaklarınızı!) Geçirin, bu nihayet aşkı bulduğunuz ve kariyerinizin nereye gittiğini düşündüğünüz yıl olacak - Listenize bir tane daha Yeni Yıl yapılacaklar ekleyin: Cildinize iyi bakın. Çoğu kişi yıllık fiziksel kitaplarını ayırmayı hatırlıyor olsa da, jineye giriş ve diş temizliği, cilt taraması ve yüzünüze ve vücudunuza özen gösterme sıklıkla göz ardı edilir. Özellikle akne veya sedef hastalığı veya rosacea gibi diğer hastalıklarla hiç mücadele etmemiş olanlar için, bir dermatolog görmek bile sizin için gerçekleşmeyebilir. Ancak, 20'li ve 30'lu yaşlarındaysanız, randevu statüsü alma zamanı geldi - başka bir şey yoksa, bir çözümleme yapın.

Dermatolog Dr. Sejal Shah , “Genel olarak yeni yılın sonu / başlangıcı kendinize, yaşamınıza ve geçmiş yılınıza yansımayı ve olumlu değişiklikler yapmaya karar vermenin zamanıdır ” diye açıklıyor dermatolog Dr. genel sağlıklarını iyileştirme kararları (örneğin daha sağlıklı beslen, kilo ver, daha fazla egzersiz yap); Yeni yıl cilt sağlığınızı değerlendirmek, gelecek yıl için hedefler belirlemek ve bu hedeflere nasıl ulaşacağınızı planlamak için iyi bir zaman. ”

Gelecek 365 gün için cildinize uygulanacak bazı emirler:

1. Her gün güneş koruyucu kullanın.

Evet, kışın bile. Kar yağarken bile. Ne olursa olsun, istisna yok. Ne kadar genç veya yaşlı olursanız olun, güneş koruyucu sıcaklık veya mevsim ne olursa olsun atmosferde her zaman bulunan zararlı ışınlara karşı koruma sağlar.

 

“Yeni yılda aldığınız tek bir emir varsa, günlük güneş koruyucu uygulanmalıdır. Güneş kremi, iyi bir rejiminin temelidir. Ultraviyole radyasyon (UVR) cilde son derece zararlıdır ve sadece cilt yaşlanmasına (kırışıklıklar, cilt sarkması, kahverengi lekeler) değil aynı zamanda cilt kanserinin gelişmesine de katkıda bulunur ”dedi. “Cildi zararlı UVR'ye karşı koruyan güneş kremi, cildi korumak için çok önemlidir.”

 

2. Makyajınızı yıkayın.

Kızların gecesi boyunca çok fazla vino bardağı suçlayabilirsin, patronundan geç saatlere kadar kalmanı gerektiren Netflix’in son dakika isteği ... ... ama cildin acı çeken biri. Gecede ciltte bırakılan makyaj sadece gözenekleri tıkayamaz ve bakterileri üremez, fakat cildinize yeniden şarj olması için hiçbir zaman izin vermez.

 

“İş yerinde geçen uzun bir günün ardından ya da yüzünüzü temizlemeden düz bir şekilde yatağa çıkmak için uzun bir geceden sonra gerçekten cazip gelebilir, ancak vuruş yapmadan önce yüzünüzü yıkamak şarttır. Uyku, cildin kendisini onarması ve yenilemesi için zamanı ”diyor Shah. “Ciltte kalan makyaj veya diğer safsızlıklar, bu kendi kendine onarım işleminin etkili bir şekilde gerçekleşmesine izin vermez, bu nedenle yaşlanma sürecini hızlandırır. Ayrıca, gözenekleri tıkayabilir, sivilceye yol açabilir veya lapa lapa, kırmızı, tahriş olmuş cilde neden olabilir. ” temizliğide önemlidir.

3. C vitamini antioksidan serumunu cilt bakım rutininize ekleyin.

Havanın altında hissetmeye başladığınızda, yapmayı düşündüğünüz ilk şey nedir? Biraz C vitamini al, tamam mı? Cildinizin elastikiyetini ve sağlığını korumak için proaktif bir önlem olarak, bunu gerçekten, ürünlerinizdeki içeriklere gerçekten bakmaya başladığınız yıl yapın.

“Güneş koruyucudan sonra, C vitamini antioksidan serumu , mevcut en önemli anti aging ürünlerinden biridir. Çevreden serbest radikaller (örneğin UVR ve kirlilik) cildin zarar görmesine ve cildin yaşlanmasına katkıda bulunur, ”diyor Shah. “Bir antioksidan serum bu zararlı serbest radikalleri etkisiz hale getirir ve cildi korur. Retinoidler gibi daha sert yaşlanma karşıtı bileşenlerin aksine, antioksidan serumlar genellikle tüm cilt tipleri tarafından tolere edilir. ”

4. Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak yıkayın.

Fess up bebeğim: En son ne zaman gerçekten her gün kullandığınız makyaj fırçalarını temizlediniz (bazen günde bir kereden fazla)? Ne kadar süredir sizi yargılamayız, ancak bu fırçaları temizlediğinizden emin olmanız için bir öncelik haline getirin .

Shah, “İnsanlar sık ​​sık makyaj fırçalarını / aplikatörlerini düzenli olarak yıkarken göz ardı ediyor, ancak bu çok büyük bir hayır” dedi. “Makyajın yanı sıra, fırçalar yağ, toz, ölü cilt hücreleri, yüzünüzde veya saçınızda olabilecek diğer ürünlerin kalıntılarını ve diğer kalıntıları toplar. Sadece tüm bunları yüzünüze aktardığınızı hayal edin! Kirli fırçalar sivilce, cilt enfeksiyonları ve cilt tahrişine katkıda bulunabilir. Ek olarak, makyajınız pürüzsüz bir şekilde devam etmeyebilir ve renk mükemmel görünmeyebilir. ”

5. Cildinize bir egzersiz yapın.

Sırf düzenli spaya gidememeniz, aynı faydaları kendi evinizin rahatlığında kullanamayacağınız anlamına gelmez. Jade Rulosuna giriniz. Duymadıysanız , Jade Roller en çok rağbet gören güzellik satın aldı ve spa sahipleri, en iyi modeller ve editörler arasında bir favori. Saf gül kuvarsından hazırlanmış bu el aleti, kollajen üretimini artırır, elmacık kemiklerini ve çene çizgisini şekillendirir, baş ağrısını hafifletir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü pürüzsüzleştirir. Hem hızlı hem de uzun vadeli sonuçlar elde etmek için mükemmel olan bu olağanüstü yüz bakımı, 2019'da pürüzsüz ve parlak bir ciltle yüz yüze gelmenizi sağlayacak.

6. Karaciğerinize çok ihtiyaç duyulan bir detoks verin.

Şekerli yiyeceklerin yanı sıra, çok fazla tatil içeceği de  cildinize zarar verebilir . Bir gece içtikten sonra, karaciğerinizi detoksifiye eden ve vücudunuzu toksinlerden koruyan diyet takviyesi olan HUM Nutrition Wing Man'e ulaşın. Bir süt devedikeni özü olan Silymarin'in, vücudunuzun stres ya da alkol tüketiminin yol açtığı kronik karaciğer hastalıklarına direnmesine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

7. Probiyotik alın.

Eğer zaten bir multivitamin alıyorsanız, bir probiyotiğe eklemek kötü bir fikir değil, Cheung'e göre. “Bunlar bağırsaklarınızı kolonize eden ve sindirime yardımcı olan, bağışıklık sisteminiz ve serotonin - çoğunlukla bağırsaklarınızdaki mutlu hormon olan iyi bakteriler! Cildiniz bağırsak sağlığınızı yansıtıyor ”diye açıklıyor. Detaylı bilgi için

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.