2017'de gençler edebiyat okudu

2017'de gençler edebiyat okudu

Konya’da 2017 yılının en çok satan kitapları belli oldu. Konyalı sahafların verilerine göre 2017 yılının en çok satan kitabı Zülfü Livaneli’nin Elia İle Yolculuk kitabı oldu

Kitap dostları 2017 yılında en çok satan kitabı Zülfü Livaneli’nin Elia İle Yolculuk kitabını okudu. Konya'da kitap sektörünün kalbinin attığı Rampalı Çarşı'da Elia İle Yolculuğu, Yaşan Kemal’in İnce Mehmet’i, Don Brown’un Başlangıcı ve Yine Zülfü Livaneli’nin Huzursuzluk ve Mutluluk kitapları en çok satan kitaplar arasında yer aldı.  Son yılların en çok konuşulan ve en çok satanları arasında yar alan Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna kitabı ise Konyalıların en çok tercih ettiği kitaplar arasında yerini aldı. Sahaflar gençlerin genellikle edebiyat, deneme, kişisel gelişim ve tarih türü kitapları tercih ettiğini söyledi.

10-3-002.jpg

KÜRK MANTOLU MADONNA YİNE ÇOK SATTI

Kitapçım kitap dünyası sahibi Muharrem Duyar, 2017 geride kalırken vatandaşların en çok tercih ettiği kitabın Zülfü Livaneli’nin Elia İle Yolculuk kitabı olduğunu söyledi. Livaneli’yi Dnon Brown’un Başlangıç isimli kitabının takip ettiğini belirten Duyar, “Bu saydığım kitaplardan sonra Zülfü Livaneli’nin ocak ayında yayımlanan Huzursuzluk ve eski kitaplarından olan Mutluluk kitapları en çok sattığımız kitapların başında yer alıyor. Azra Kohen’in fantastik-kişisel gelişim türündeki kitabı da yine rağbet gören kitaplar arasında. Bunlardan sonra Yaşar Kemal’in ince Mehmet kitabı yıllardır olduğu gibi en çok satanlar arasında yerini koruyor. Ayrıca Sabahattin Ali’nin kitapları çok rağbet görüyor. Özellikle son yıllarda en çok konuşulan ve en çok satanlar arasında yar alan Kürk Kantolu Madonna yine en çok satanlar arasında yar alıyor. Sabahattin Ali’nin Kuyucaklı Yusuf kitabı da çok okunuyor” diye konuştu.

KİŞİSEL GELİŞİM VE TARİH İLGİ GÖRÜYOR

Tuna Kitapevi sahibi Hasan Tuna da, 2017 yılında roman, kişisel gelişim, tarih ve edebiyat türündeki eserlerin daha çok sattığını aktardı. Gençlerin daha çok popüler kültürün kitaplarını tercih ettiklerini dile getiren Tuna, son zamanlarda özellikle tarihi ve kişisel gelişim türündeki kitapların ilgi gördüğünün altını çizdi. Tuna, Zülfü Livaneli’nin Elia İle Yolculuk kitabının yanı sıra Huzursuzluk ve Mutluluk kitaplarının da çok sattığını söyledi. . Tuna bu kitapların yanında 2017 yılında en çok satan kitapları şöyle sıraladı: “Don Brown; Başlangıç, Yuval Noah Harari; Hayvanlardan Tanrılara Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi, Stefan Zweig; Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Hikmet Anıl Börü; Fesleğen, Caner Yaman; Güzel Kaybettik, Mustafa Armağan; Abdülhamid”in Kurtlarla Savaşı, Paulo Coelho; Simyacı, Yaşar Kemal;  İnce Mehmet.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.