2017’de elden geçecek

2017’de elden geçecek

Geçtiğimiz günlerde girişindeki kötü görüntü nedeniyle gündeme getirdiğimiz Hacı Hasan Camii’nin 2017’de restore edileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde girişindeki kötü görüntü nedeniyle gündeme getirdiğimiz Hacı Hasan Camii’nin 2017’de restore edileceği öğrenildi. Yapılan geniş kapsamlı restorasyon ile temeller kuvvetlendirilecek, kadınlar mahfili yıkılacak. Hacı Hasan Camii’nin girişinde şadırvan muslukları takılmadığı için oluşan harabe görüntüsünü konu alan “Tarihi camiye yakışmayan görüntü” başlıklı haberimiz ses getirdi. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden yaptıkları yorumlar ile habere destek vererek, “Cami girişinde oluşan kötü görüntü yok edilsin” mesajı verdi. Valilik binasının güneybatısında, Kayalıpark arkasında bulunan Hacı Hasan Camii Karamanoğulları devrinde yaptırılmış, cami girişinde bulunan şadırvanlar ise 1962 yılında bir hayırsever tarafından yaptırılmıştı. Çeşitli problemler nedeniyle şadırvan muslukları sökülmüş, cami karşısına yeni bir şadırvan yapılmıştı. Konu ile ilgili konuşan Hacı Hasan Camii müezzini Eyüp İpek, şadırvanın elde olmayan sebeplerle kapatılmak zorunda kalındığını ifade ederek, “Camimiz 3 katta hizmet veriyor. Bodrum katında geçtiğimiz yıllarda kaplamalarda dökülmeler meydana geldi. Yapılan incelemelerde bunun sebebinin su sızıntısı oluşturan kapı girişindeki şadırvanlardan kaynaklandığı anlaşıldı. Duruma el koyuldu ve eski şadırvan iptal edilerek cami karşısına yeni, modern bir şadırvan yapıldı” dedi.

KADINLAR MAHFİLİ YIKILABİLİR

 Caminin kapsamlı bir onarımdan geçeceğini söyleyen İpek, şöyle konuştu: “Biz camide çeşitli düzenlemeler yapmak istiyoruz fakat tarihi eser olduğu için Vakıflar Müdürlüğü’nün izni olmadan bir şey yapamıyoruz. Bize resmi olmayan bir şekilde şadırvanı yıkabilirsiniz dediler ama bu resmiyette olamadan yapamayız. Yetkililerin görevlendirdiği mühendisler gelerek camimizde inceleme yaptı hatta cami 1 gün kapalı kaldı. Mühendislerin de incelemeleri sonucu söylediği şey, şadırvandan sızan sular cami temeline zarar vermiş. Şadırvanın kalkması gerekiyor. Caminin 2017’de ciddi bir restorasyondan geçeceğini ifade ettiler. Cami çevresi 1 metre oyulacak ve güçlendirme çalışması yapılacak. Ek olarak Tahir Paşa Camii’nde uygulandığı gibi giriş bölümünde sonradan yapılan kadınlar mahfili de yıkılabilir. Cami orijinal görünümüne döndürülecek.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum