2017 YÖKDİL sınav giriş belgeleri erişime açıldı

2017 YÖKDİL sınav giriş belgeleri erişime açıldı

YÖKDİL sınav giriş belgesi almak için hemen tıkla. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından ilk kez 5 Mart'ta yapılacak YÖKDİL Sınavı'nın giriş belgeleri internet üzerinden erişime açıldı.

Sınav yerlerini öğrenmek isteyen adaylar haberimizde paylaştığımız bağlantıdan giriş belgelerine ulaşabilirler.

Türkiye'de öğrenciler yeni bir sınavla yine karşı karşıya. YÖK yeni dil sınavı olarak YÖKDİL'i belirledi. Yükseköğretim Kurulu ( YÖK) tarafından Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Projesi kapsamında dil yeterliliğini belirlemeye yönelik oluşturulan YÖKDİL sınavı için adaylar sınav giriş belgesi bekliyor. Peki YÖKDİL sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

Bu yıl birincisi düzenlenecek olan YÖKDİL sınavı için adaylar sınav giriş belgesi bekliyor. Peki YÖKDİL sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? İlk sınavı 5 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YÖKDİL'in başvurualrı geçtiğimiz 7 Şubat tarihinde sona ermiş ve adaylar YÖKDİL sınavı için başvurularını tamamlamıştı. 5 Mart 2017 tarihinde yapılacak YÖKDİL sınavının sınav giriş yerleri tahminlere göre Mart ayı gelmeden açıklanacak. Adaylara sınava girecekleri okulu/salonu bulmaları için süre tanımak isteyen YÖK, sınav giriş belgelerini en kısa sürede yayınlayacak.

YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Milyonlarca öğrenci bu sorıuya yanıt arıyor. Türkiye'de öğrenciler yeni bir sınavla yine karşı karşıya. YÖK yeni dil sınavı olarak YÖKDİL'i belirledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Projesi kapsamında dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav getirileceğini açıkladı. YÖKDİL sınav tarihi hakkında bilgi veren Saraç, "YÖKDiL sınavı ilk kez 5 Mart 2017 tarihinde tek oturumda 30 ilimizde gerçekleştirilecektir" dedi.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ AÇIKLANDI MI?

İlk sınavı 5 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YÖKDİL'in başvurualrı geçtiğimiz 7 Şubat tarihinde sona ermiş ve adaylar YÖKDİL sınavı için başvurularını tamamlamıştı.

5 Mart 2017 tarihinde yapılacak YÖKDİL sınavının sınav giriş yerleri tahminlere göre Mart ayı gelmeden açıklanacak. Adaylara sınava girecekleri okulu/salonu bulmaları için süre tanımak isteyen YÖK, sınav giriş belgelerini en kısa sürede yayınlayacak.

"YDS İLE EŞDEĞER BİR SINAV"

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın verdiği bilgiye göre, ücreti 75 TL olarak belirlenen sınava başta yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar katılabilecek. Sınavın başarısı ilgili mevzuat düzenlemelerinde ve YDS sınavında uygulandığı gibi doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde ise en az 65 olması gerekecek. Bu sınav YDS'yi etkilememekle beraber adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.