2014 Yılının İlk Çeyreğinde 9 Milyon 513 Bin Tl Harcama Yapıldı

2014 Yılının İlk Çeyreğinde 9 Milyon 513 Bin Tl Harcama Yapıldı

Muş Valiliği 2014 yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Vedat Büyükersoy, 2014 yılının ilk çeyreğinde Muş’ta yatırımlara 9 milyon 513 bin 215 TL harcama yapıldığını, 501 projenin planlandığını söyledi.

Muş Valiliği 2014 yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Vedat Büyükersoy, 2014 yılının ilk çeyreğinde Muş’ta yatırımlara 9 milyon 513 bin 215 TL harcama yapıldığını, 501 projenin planlandığını söyledi.

Muş Valiliği 2014 yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Büyükersoy, yeni seçilen belediye başkanlarını kutladı. “Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması gerekir” diye ifade eden Vali Büyükersoy, 2014 yılında devam eden ve yeni gerçekleşen projelerle ilgili çalışmalara ve ihalelere inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle zaman kaybetmeden başlanması ve bitirilmesi konusunda yatırımcı kuruluşlara gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Kontrolörleri de uyaran Vali Büyükersoy, şunları söyledi: “İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, Kamu Kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir. Koordinasyon Kurulu Toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak Valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir.”

“ŞU ANA KADAR 501 PROJE PLANLANDI”

2014 yılı 2. Dönem’de ilde şu ana kadar 501 projenin planlandığını belirten Vali Büyükersoy, “Yıl içerisinde proje sayımız artmaktadır. Bu projelerden 55 tanesi bitmiş, 151 tanesi de devam etmektedir. 37 projemiz ihale aşamasında ve 258 projemize de başlanılmamıştır. 2014 yılının ilk çeyreğinde ilimizdeki yatırımlara 9 milyon 513 bin 215 TL harcama yapılmıştır. Biten ve devam eden projelere geçmiş yıllarda ise 778 milyon 921 bin 973 TL harcama yapılmıştır.” dedi.

17 Temmuz'da yapılacak Üçüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın bir gündem maddesi de 2015 yılı için öngörülen yatırım tekliflerinin değerlendirilmesi olduğunu kaydeden Vali Büyükersoy, “İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, kamu kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir. Koordinasyon kurulu toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak Valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir. Yatırımlarla ilgili sunum bittikten sonra, sunum yapmayan belediye başkanlarımız ve kamu kurum kuruluşları ile mesleki kuruluşlarımızın temsilcileri kurum çalışmaları ile ilgili söz hakkı isteyebilirler. Toplantının, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını, ilimizde kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasında görev alan ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına, üniversitemiz rektörlüğüne, bölge müdürlerine, il özel idaresi genel sekreterliğine ve il genel meclis üyelerine, her düzeydeki kamu yöneticileri ve personeli ile mahalli idarelerimizin, mesleki kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Vali Büyükersoy'un konuşmasının ardından toplantıya Van'dan katılan DSİ, Karayolları ve TEİAŞ ve İller Bankası bölge müdürleri kurumlarının yatırım programını sunum halinde katılımcılara aktardı. Büyükersoy’un başkanlık ettiği toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özcan, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve kurum amirleri katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.