2012 yılında 165 kadınve 14 çocuk öldürüldü

2012 yılında 165 kadınve 14 çocuk öldürüldü

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Dicle Baran Çatlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Dicle Baran Çatlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Oda binasında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda komisyon üyesi katıldı.Basın toplantısında konuşan JMO Konya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Dicle Baran Çatlı, “Dünya Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış bir gündür.8 Mart, tüm dünyada kadınların eşitlik özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri özel bir gündür.Biz kadınlar bu özel günde hala ilk yıllarda olduğu gibi eşitlik, bağımsızlık, politik haksızlıkların ortadan kalkması, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için çalışıyoruz.Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla hak ettiği kazanımları ödenmiş olmaz.Ülkemizde gün geçtikçe kadınlara uygulanan şiddet artıyor.Şiddet uygulayanlar yeterince cezalandırılmıyor. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç var. Bianet'in haber yerel ve ulusal gazetelerden, haber siteleri ve ajanslardan derlediği habere göre, erkekler 2012 yılında 165 kadın, 14 çocuk, 3 bebek öldürdü. 150 kadına tecavüz, 137 kadın da taciz edildi.Kadınları en çok kocaları öldürdü ve yaraladı, tanıdıkları tecavüz etti. 8 Mart, kadınların kendilerini ifade ettikleri ve onlara sadece bir gün değer verilen bir tarih değil, toplumun her kesiminden ezilen, dışlanan, barış, emek, demokrasi ve kadın mücadelesinin ayrılmaz bütünlüğüne inanan herkesin yaşamın her alanında yan yana durdukları bir yaşam biçiminin yansıması olsun” dedi.

KERİM ATICI 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.