200 Afgan Kadın Polisi, Türkiye'de Eğitim Görecek

200 Afgan Kadın Polisi, Türkiye'de Eğitim Görecek

Afganistan polis teşkilatından 200 kadın polis, Sivas'taki Polis Akademisi'nde eğitim görecek Afganistan İçişleri Bakanlığı, mezun olan kadın polislere Türkiye'de görecekleri 4 aylık eğitim için ön bilgi verdi. Afganistan İçişleri Bakan...

Afganistan polis teşkilatından 200 kadın polis, Sivas'taki Polis Akademisi'nde eğitim görecek Afganistan İçişleri Bakanlığı, mezun olan kadın polislere Türkiye'de görecekleri 4 aylık eğitim için ön bilgi verdi.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı İkramuddin Yawar, düzenlenen törende 4 aylık eğitimlerini tamamlamak için gidecek kadın polislere hitaben, "Türk halkı size sevgisini verecek. Orada alacağınız eğitim, aynı zamanda sizin hayatınızın unutulmaz hatırası olacak" dedi.

Afganistan ve Türkiye’nin tarihi bağlarına değinen Yawar, iki ülkenin dost ve kardeş olduğunu, kadın polislerin eğitim almak için Türkiye’nin en uygun ülke olduğunu ifade etti.

“Afgan kültürünüze sahip çıkın, derslerinize iyi çalışın ve oradaki imkânlardan bol bol istifade edin ” diyen Yawar, dönüşte erkek polislerle omuz omuza vererek ülkenin güvenliğini sağlamalarını istedi.

Yawar, 2014 yılının sonuna kadar Afganistan’ın uluslararası topluma söz verdiği şekilde 5 bin kadın polisin görev başına olacağını dile getirdi.

500 AFGAN POLİS TÜRKİYE'DE EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

Öte yandan, daha önce Türkiye'ye eğitim için gönderilen 500 Afgan polis, ülkelerine döndü.

Söz konusu polisler için düzenlenen mezuniyet törenine, Afganistan İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri katıldı. Törende, Türkiye'de eğitimlerini tamamlayan ve derece alan polisler, Afgan yetkililer tarafından ödüllendirildi. Afgan polisinin eğitimi konusunda Afgan hükümetine danışmanlık yapan Türk yetkililere de İçişleri Bakanlığı tarafından takdirname verildi.

Kabil’deki Türkiye Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende konuşan Afganistan Emniyet Müşaviri Müslüm Sayıli, 2 bine kadar polisin Türkiye'de eğitim göreceğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.