20 Yılda 23 Milyar Tl'lik Yatırım Yaptı

20 Yılda 23 Milyar Tl'lik Yatırım Yaptı

Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell, 20. yaşını doldurdu. Şirketin kurulduğu günden bu yana toplam yatırımı 23 milyar TL’yi aştı.

Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell, 20. yaşını doldurdu. Şirketin kurulduğu günden bu yana toplam yatırımı 23 milyar TL’yi aştı. Eğitim, spor, kültür-sanat alanındaki projelere 620 milyon TL yatırdı. Halihazırda 9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell’in müşteri sayısı da 71,3 milyona ulaştı. Şirketin Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 20 yaşına gelen Turkcell’in gelecek 20 yılda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Ciliv, “Çok daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor.” dedi.

Turkcell, 20 yaşını, yıl boyunca sürecek değişik aktivitelerle kutlayacak. Bu çerçevede her ayın 20’sinde şanslı aboneleri özel hediyeler kazanacak. Konuşma, mesajlaşma, internetin yanısıra Goller Cepte, Turkcell TV, Turkcell Müzik, Akıllı Depo gibi farklı servislerini, 18 Nisan Cuma günü itibariyle 2222’ye SURPRIZ yazıp mesaj atarak kayıt olan kullanıcılarına bu paketleri hediye edecek. Ayrıca Anadolu'da da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 20 yıl boyunca Türkiye’de iletişime damga vurmuş teknolojik ürünlerin, reklamların ve Turkcell’in teknolojiyle sağladığı katkının sergilendiği Turkcell Çadırı, teknoloji tanıtımları ve birçok eğlenceli aktivite ve yarışma Turkcell müşterileriyle buluşacak. Bu etkinliklerin ilki 30 Nisan Çarşamba günü Bursa’da yapılacak. Daha sonra Anadolu’nun farklı illerinde devam edecek. Turkcell’in tüm 20. yıl sürprizleri 18 Nisan Cuma gününden itibaren www.turkcell.com.tr’den takip edilebilecek.

"BU GURUR BİZİM OLDUĞU KADAR TÜRKİYE'NİN"

Şirketinin 20. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, bu vesile ile yapacakları yukarıdaki aktiviteleri anlatan Süreyya Ciliv, “Bugün bizim gurur günümüz. Turkcell’in 20 yıllık başarı öyküsü, bizler için olduğu kadar tüm Türkiye için gurur vesilesi." dedi. Turkcell olarak milyonlarca insanı birbirine bağladıklarını, teknoloji ile yeni bir dönemin kapılarını açtıklarını ifade eden Ciliv, müşterilerine daima en iyi, en üstün hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi. Ciliv, "Turkcell ekipleri uzak yakın, kar kış demeden dağın başına, denizin ortasına, iletişimin gücünü taşıdılar. Bu sayede artık Türkiye’de mobil ve fiber iletişim altyapısı, dünyanın en iyilerinden biri oldu. Turkcell tam 20 yıldır, Türkiye’ye ve insana kattığı değeri her gün daha da iyiye götürmek için durmaksızın çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ve dünyada pek çok ilke ve yeniliğe imza attıklarını aktaran Turkcell Genel Müdürü Ciliv, şöyle devam etti:

"Bugüne dek dünyada ve ülkemizde birçok ilke imza atarak, ilk günden bu yana Türkiye’de sektörün lideri olduk. Bununla yetinmedik, 9 ülkede 71 milyonu aşan müşterimize hizmet götürerek bölgenin de lideri olduk. Lider olmanın sorumluluğunu hiçbir zaman unutmayarak altyapı ve teknolojiye yaptığımız yatırımların yanında insana ve ülkeye de yatırım yaptık. 'İşimiz teknoloji, işimiz insan' dedik. İlk günden bu yana sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklarla yarattığımız değer 620 milyon TL’ye ulaştı, milyonlarca kişiye dokundu. Kardelenler Projemiz ile maddi yetersizlikleri nedeniyle eğitimine devam edemeyen on binlerce kız çocuğuna destek verdik. Ekonomiye Kadın Gücü Projemiz ile mikro kredi, teknoloji, satış, pazarlama ve eğitim desteği verdiğimiz dar gelirli kadın girişimcilerimizi ekonomiye kattık. Geleceği Yazanlar Projemiz ile Türkiye için yerli mobil yazılım seferberliği ilan ederek öğrencilere, yazılımcılara, sektör profesyonellerine daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunduk. 5 ayda 17 bin gencimiz projeye dahil oldu. Geleceğe Koşanlar ve federasyon işbirliklerimizle bireysel spor dallarında başarısının çıtasının yükselmesine katkıda bulunduk."

Ciliv, 5 yıl önce yaptıkları 3G, fiber internet ve mobil servis yatırımlarının şirketlerinin bugün devam eden büyümesinin temelini oluşturduğunu belirtti. Bu yatırımlar sayesinde Turkcell'in son 2 yılda Avrupa’nın en hızlı büyüyen telekom grubu olmayı başardığını ileri süren Süreyya Ciliv, "Gelecekteki başarımız için de bugün eğitim, sağlık, finans gibi alanlara odaklanarak müşterilerimize daha fazla değer yaratmak için çalışıyoruz. Geçmişe gururla, geleceğe ise büyük bir umutla bakıyoruz. Turkcell, daima en yeni, en ileri teknolojinin Türkiye’deki adresi olacak. Dünyaya damgasını vuran ilklerde Turkcell imzasını görmeye devam edeceğiz. Tüm müşterilerimize ve bu 20 yıllık başarı öyküsünde emeği geçen tüm çalışanlarımıza Turkcell adına şükranlarımı sunuyorum. Çok daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor." şeklinde konuştu.

Rakamlarla Turkcell’in 20 yılı

* 566 milyar SMS gönderildi. (Gönderilen SMS metinleriyle 250 sayfalık yaklaşık 91 milyon kitap yazılabilirdi)
* Yaklaşık 73 milyar MMS gönderildi. (Her biri 50 resimlik 1,5 milyar fotoğraf albümü dolardı)
* Toplam 177 milyar MB veri alınıp gönderildi. (Yaklaşık 38 milyon DVD dolabilirdi)
* Turkcell aboneleri 20 yılda 600 milyar dakika konuşma yaptı (Yaklaşık 1,1 milyon yıl)
* Turkcell Türkiye’deki 957 ilçe merkezinin tamamında 3G hizmeti veren ve tüm 3G istasyonlarında ilk ve en yaygın 43.2 Mbps desteği olan tek operatör.
* Türkiye’deki toplam 1.977 beldenin tamamı, nüfusu 1.000 ve üzerindeki 4.680 yerleşimin tamamı kapsama alanında
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.