Sabit Horasan

Sabit Horasan

2. yarı umudu

2. yarı umudu

Türkiye liglerinde, ilk yarı bir maç dışında sona erdi.

Konyaspor, bir çok favori takımı geride bırakarak başarılı takımlar arasına ismini yazdırdı.

Ligin ilk yarısına dahil, son hafta maçları, ikinci yarının başında oynanacak. Konyaspor, ikinci yarıda önce Elazığspor, ardından da Kasımpaşa ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 

Transfer yasağı nedeniyle lige, alt yapıdan yetişen gençler ve geçen yılki kadrodan kalan tecrübeli futbolculardan oluşan bir kadro ile başlayan Konyaspor için doğrusunu söyleyecek olursak, tüm spor kamuoyu, “bu takım ligde kalsın yeter” şeklinde görüş bildiriyordu.

Açıkçası, bugün alınan 27 puan ve bulunulan konum hiç kimsenin aklından geçmiyordu..

Bu başarıdan dolayı yönetimleri, teknik adamları ve futbolcuları kutluyorum.

Üç sezonda iki kez küme düşme şanssızlığıyla karşı karşıya bırakılan Konyaspor, umut yolculuğunun ilk yarısında kendisinden beklenilenin üzerinde bir performans gösterdi.  

Bir yerde de, FİFA iyi ki transfer yasağı koymuş diyorum. Çünkü, genç futbolcular oynama şansı buldu, kendilerini gösterdiler ve takıma oturdular. Yoksa, bu futbolcuların oynama şansı olmayacaktı. Bir bir elden çıkartılarak başka takımlara kiralanacaktı.  Geçtiğimiz yıllarda öyle olmadı mı?.

Ligin ilk yarısı geride kaldı. Gözler, daha şimdiden ikinci yarı maçlarına çevrildi.. Konyaspor’dan beklentimiz, hedeften sapmadan ilk yarıdaki performansı devam ettirmeleri ve zirve takımlarını takip ederek en açından play-off maçlarına kalmalarıdır.

Aslında, Konyaspor’da kadro korunursa, futbolcuların akitleri zamanında karşılanırsa, seyirci tam anlamıyla destek verirse yeşil-beyazlı’lar bu kadro ile ikinci yarıda da en çok konuşulan, gündemde kendisine yer bulun takım olur..

Ancak; Konyaspor yönetim kurulunun düşüncesi farklı.   

Önce, transfer yasağının kaldırılması planlanıyor.

Bu gerçekleştirilirse, mevcut kadro korunarak takıma 2-3 takviye yapılması gündemde..

Tabi ki, sonuç ise şampiyonluk.. 

Olur mu?, neden olmasın ki..

Zaten, 35 milyon TL’ye yaklaşan borcun kapatılması da bu yoldan geçmektedir. En akılcı yolda budur.

Yok, bu yıl böyle idare edelim de borçların hiç olmazsa bir kısmını ödeyelim, önümüzdeki sezon iyi bir kadro oluşturarak şampiyonluğa oynayalım düşüncesi de mantığa uygun. Tabiî ki, bu transfer yasağının kaldırılmaması halinde geçerli olan yoldur.  Böylece, genç futbolcular takıma daha uyum sağlarlar ve yeni sezonda daha rahat konumda bulunurlar.

Karar, üç yıllık planlamayla göreve gelen Ahmet Şan başkanlığındaki Konyaspor yönetiminin. Umarız ki, transfer yasağı kalkar ve A planı devreye sokularak, ligin ilk yarısında sağlanan avantaj en iyi şekilde değerlendirilerek Konyaspor yeniden Süper lige çıkar.  

Konya ve Konyaspor’a yakışan da budur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR