2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’nde Bilecik Temsil Edildi

2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’nde Bilecik Temsil Edildi

Bilecik Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNIC...

Bilecik Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ne katıldı.

Bu yıl, ’’Göçmen Çocuk" temasıyla Harbiye Askeri Müze’de gerçekleştirilen kongreye, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan ile Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan katılarak Bilecik’i temsil etti. Kongrede, göçmen çocukların yaşadıkları yeni şehirle ilişkilerinin farklı alanlarda ele alındığı akademik oturumlar ve çalıştaylar yapılarak, bu alanda farkındalığın oluşması sağlandı.

ÇOCUKLAR ROBOTLARIYLA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Göçmen çocukların da katılım gösterdiği çalıştaylarda, çocuklar sorunlarını, isteklerini ve hayallerini aktardı. Yerel yönetimlerin stantlar kurarak, çocuklara yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları aktardığı kongrede, Bilecik Belediyesi tarafından açılan stantta, Bilecik ve çocuklara yönelik yapılan çalışmaları sergilendi. Bilecik Belediyelerin çocuklara sunduğu imkanlar ölçüsünde onların yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu kongrede, Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından tasarlanan robotlar, hünerlerini sahneledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.