2. Meyve Yetiştiriciliği Ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

2. Meyve Yetiştiriciliği Ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Meyve yetiştiricilerini ve bu alanda kullanılan teknolojileri buluşturan Frutech Meyve Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı ikinci kez kapılarını açtı. Fuarın ortaklığını yürüten Bursa, birbirinden renkli stantlarıyla ziyaretçilerin...

Meyve yetiştiricilerini ve bu alanda kullanılan teknolojileri buluşturan Frutech Meyve Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı ikinci kez kapılarını açtı. Fuarın ortaklığını yürüten Bursa, birbirinden renkli stantlarıyla ziyaretçilerin gözde durağı oldu. Stantları ziyaret edenler birbirinden lezzetli meyvelerden tatma şansı da elde etti.

    Koordinasyonunu Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yaptığı fuarda Bursa’da yetiştirilen meyveler tanıtılıyor. Ayrıca Türkiye’nin değişik illerinden meyve yetiştiricileri de ürünlerini sergiliyor. Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına katılan Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, bu tür fuarların önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Bakanlığın meyve yetiştiricilerin verdiği destekler hakkında da bilgiler veren Mirmahmutoğulları, fuarı düzenleyenlere bir de fırça attı.

    Törenin yapıldığı alanda yer alan afişte yer alan 'Partner İli Bursa' yazısını gösteren müsteşar, "Bu fuar Antalya’ya, Bursa’ya yakışıyor. Ama bir şey yakışmıyor. Frutech’i anlarım pazarlama toplantısı felsefesi var. Yabancı yok. Fakat bu partnerliği neyin nesi ya! Partner İl Bursa neyin nesi arkadaşlar? Yok mu onun karşılığında Türkçemiz. Niye bu özentiler hep böyle var." dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Stantları ziyaret eden katılımcılar, ürünler hakkında bilgi alarak, tatlarına baktı. Açılışa Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Bursa Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ve çok sayıda meyve yetiştiricisi katıldı.

    Fuarda meyvecilik, üretim girdileri, mekanizasyon, hasat, muhafaza, paketleme, lojistik ve pazarlama alet ve makine, bitki besleme, zirai ilaç, depolama ürünleri, lojistik, fide, meyve kategorilerindeki ürünler sergileniyor. Fuar 25 Ekim’e kadar gezilebilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.