2. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Niğde Üniversitesi'nde Gerçekleşti

2. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Niğde Üniversitesi'nde Gerçekleşti

Niğde'de 2. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Niğde Üniversitesinde gerçekleşti. Sempozyumun başkanlığını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yaptı. Ulaştırma...

Niğde'de 2. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Niğde Üniversitesinde gerçekleşti. Sempozyumun başkanlığını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptığı konuşmada, medeniyetlerin beşiği Niğde'de KOP projesinde bulunmaktan memnun olduğunu, Niğde'nin adını bolluk ve bereketten alan bir kent olduğunu belirtip şunları söyledi: "KOP bölgesinde Aksaray, Niğde, Konya, Karaman gibi iller bizden önceki hükumetlerin hizmetlerini beklemişlerdir. Birçok siyasi parti buralara gelip nutuklar, temeller atıp gittiler, ihtiyaçlara cevap veremediler. AK parti hükumeti olarak bu ülkenin her bir bölgesin yatırım yaparak vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise KOP bölgesinin tüm Türkiye için örnek olacak bir projeye imza attıklarını vurgulayıp, "Niğde, Karaman, Konya, Aksaray illerindeki 7 üniversitemiz öncülüğünde bu projeleri gerçekleştiriyoruz. İnşallah diğer illerimizde bu projeler gerçekleştirilecek. Ulaştırma sektörü bütün sektörleri etkileyen bir sektördür. Gerek yerel gerekse milli kalkınmamızda ulaştırma olmazsa olmazımızdır. Türkiye son on yılda bu kadar büyüdüyse temel altyapı büyümesinde önemli yer tutmuştur. Haberleşme iletişim ve yollar olmadan bu büyüme olamaz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.