2. diploma için kayıtlar başladı

2. diploma için kayıtlar başladı

Üniversite öğrencilerine ve mezunlarına sınavsız yeni bir üniversite okuma imkanı sağlayan "2.Üniversite" kayıtları başladı.

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans (4 yıllık) programlarında eğitimine devam etmekte olan öğrenciler veya bu programlardan mezun olanlar, açık öğretim sistemi ile yürütülmekte olan programlara, mevcut okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla, üniversite sınavına girmeden kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam edebiliyorlar. Öğrenci ve mezunlara ikinci bir yüksekokul okuma şansı veren bu sistem şu an Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk üniversitesi tarafından uygulanıyor.

2.Üniversite kapsamında bu hizmeti veren okullara kayıt yaptırmak isteyen kişiler üniversitelerin web sitelerinden ön kayıt yaptırıyorlar. Okul harcı ve gerekli belgelerin tamamlanmasının ardından kişi açık öğretim sistemi üzerinden 2. bir üniversiteyi bitirme imkanı yakalamış oluyor.

PEK ÇOK SEÇENEK VAR

Anadolu Üniversitesi Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme Fakültesi, İşletme Konaklama İşletmeciliği, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler Lisans programlarının dışında Adalet, İlahiyat gibi pek çok önlisans programında 2. üniversite bitirme imkanı veriyor.

İstanbul Üniversitesi'nde Coğrafya, Felsefe, İşletme, İktisat, Sosyoloji, Tarih Lisans bölümlerinde kontenjan kısıtlaması olmadan 2. üniversite kaydı yapılabiliyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi de İşletme, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Sosyoloji Lisans programlarının yanı sıra İlahiyat, Reklamcılık, Dış Ticaret ve Reklamcılık gibi çok sayıda önlisans programında 2. üniversite olanağı sunuyor. İstanbul Üniversitesi 2. üniversite programları için dönemlik toplam 370 lira harç ücreti alırken, Anadolu Üniversitesi Atatürk Üniversitesi 290 lira harç ücreti alıyor. 2. Üniversite için kayıtlar online olarak yapılıyor. Son kayıt tarihleri İstanbul Üniversitesi için 3 ekim tarihinde, Atatürk Üniversitesi için 17 ekim tarihinde, Anadolu Üniversitesi için ise 17 ekim tarihinde son buluyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.