2. Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması Yapıldı

2. Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması Yapıldı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak, Biga etinin tanınırlığını arttırmak ve yetiştiricileri teşvik etmek amacıyla 2. Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması düzenlerdi. Çınarlık Parkı'ndaki...

Çanakkale'nin Biga ilçesinde hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak, Biga etinin tanınırlığını arttırmak ve yetiştiricileri teşvik etmek amacıyla 2. Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması düzenlerdi. Çınarlık Parkı'ndaki yarışmada hayvan sahipleri 9 buzağı, 12 tosun ve 8 düveyle üç kategoride yarıştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur başkanlığındaki jüri üyeleri, hayvanları tek tek kontrol etti. Görünüş, güzellik, bakım ve sağlık gibi özellikleri değerlendirildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Biga, ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar hayvancılıkta da önemli bir yere sahip. Bunu duyurmak ve hayvancılığı teşvik etmek maksadıyla böyle bir yarışma düzenledik. İlgiden son derece memnunuz. Bigamız'daki besicilik yapan tüm köylümüze, emekçimize yetiştirdikleri hayvanları sergileme şansı sunuyoruz. Onlara az da olsa yem ve tanıtım anlamında destek oluyoruz. Bu organizasyonda bizlere destek olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bir dahaki organizasyonlarımızda Biga besiciliğini daha güzel halde tanıtmayı amaçlıyoruz." dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ceylan ise birincilerin üç, ikincilerin iki, üçüncü olanların ise birer cumhuriyet altını ile ödüllendirildiğini, ayrıca bütün yarışmacılara yem hediye edileceğini bildirdi.

Buzağı kategorisinde birinciliği Balıklıçeşme köyünden Ercan Bartav, ikinciliği Tokatkırı köyünden İbrahim Şevik, üçüncülüğü Yeniçiftlik köyünden Mehmet Balıklı kazandı. Düve kategorisinde Yeniçiflik köyünden Şükrü Gülşah'ın düvesi birinci, Kaldırımbaşı köyünden Erdinç Terzioğlu'un düvesi ikinci, Selvi köyünden Ali İmdat Gökkaya'nın yetiştirdiği düve üçüncü oldu. Tosun kategorisinde birinciliği Balıklıçeşme köyünden Ercan Bartav, ikinciliği Gündoğdu köyünden Mustafa Öge, üçüncülüğü yine Balıklıçeşme köyünden Ufuk Taşar'ın yetiştirdiği tosun kazandı. Program sonunda katılımcılara ve misafirlere ikram yapıldı.

Yarışma Biga Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ziraat Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Biga Süt Üreticileri Birliği, Çanakkale Holstein Irkı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve Çanakkale Tarım Kooperatifleri Birliği işbirliğiyle düzenlendi. Yarışmayı Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkan Vekili Sedat Şahin, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, oda, borsa ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, hayvan yetiştiricileri ve diğer vatandaşlar seyretti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.