2 Yılda 7 Öğretmen Değiştiren İlkokul Öğrencisi De Ombudsman'a Başvurdu

2 Yılda 7 Öğretmen Değiştiren İlkokul Öğrencisi De Ombudsman'a Başvurdu

Konya’da ilkokul 3. sınıf öğrencisi, tayini başka yere çıkan öğretmenlerinin ardından iki yılda 7 öğretmen değiştirince soluğu Ombudsman'da aldı. En küçük şikâyetçi konumundaki öğrenci, öğretmen değişikliği nedeniyle mağdur...

Konya’da ilkokul 3. sınıf öğrencisi, tayini başka yere çıkan öğretmenlerinin ardından iki yılda 7 öğretmen değiştirince soluğu Ombudsman'da aldı. En küçük şikâyetçi konumundaki öğrenci, öğretmen değişikliği nedeniyle mağdur olduğunu, kadrolu ve kalıcı bir öğretmen istediğini Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) iletti. Baş Ombudsman M. Nihat Ömeroğlu ise Konya Valiliği'ne, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okula kadrolu bir öğretmen ataması yapılması için tavsiye kararında bulundu.

Kamu kurumlarıyla sıkıntılar yaşayan vatandaşların çözüm merkezi haline gelmeye başlayan KDK’ya bu kez minik bir öğrenci, mağduriyetinin giderilmesi için başvurdu.

Konya’da Başarakavak İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören bir 3. sınıf öğrencisi, öğretmeninin Konya’da başka bir yere görevlendirilmesi nedeniyle 2 yıldır sınıflarına vekil öğretmen geldiğini, şu ana kadar 7 öğretmen değiştirdiğini, bu nedenlerle mağdur olduğunu ve kadrolu öğretmen istediğini Ombudsman'a iletti.

Konuyu inceleyen KDK, velinin de iznini alarak konuyu mercek altına aldı.

Öğrencinin kadrolu öğretmeninin başka bir görev için görevlendirilmesinden sonra öğrencinin derslerine çeşitli öğretmenlerin girdiğini belirleyen Ombudsman, Başarakavak İlkokulu'nda sınıf öğretmeni ihtiyacı zaten varken ve bu ihtiyacı gidermeden, buradaki bir öğretmenin ihtiyaç olunan başka bir alanda görevlendirilmesinin hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığına karar verdi.

2014/2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Başarakavak İlkokulu 4. sınıfında kadrolu bir sınıf öğretmenin sürekli görevlendirilmesi konusunda Konya Valiliği’ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tavsiyede bulanan Nihat Ömeroğlu, bu tavsiyeler yerine getirilemediğinde okula kadrolu bir öğretmenin atanması ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na tavsiye kararında bulunulmasına hükmetti.

"GEÇİCİ GÖREVLENDİRME KALICI OLAMAZ"

Danıştay 5 inci Dairesi'nin önceki yıllarda aldığı örnek bir karara da atıfta bulunan Ömeroğlu, kamu görevlerinin vekâleten yürütülmesinin, ancak hizmetin gerektirdiği durumlarda geçici olarak başvurulacak bir yol olduğunu bildirdi.

Buradan hareketle vekâleten görevlendirmenin geçici ve istisnai durumlarda başvurulan bir yol olduğunu kaydeden Baş Ombudsman Ömeroğlu, kamu hizmetlerinin vekâleten yürütülmesini sürekli hale getirecek biçimde uygulama yapılamayacağını açıkladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.