2 milyon liralık  proje desteği

2 milyon liralık proje desteği

Selçuklu Belediyesi, “Proje destek programı” kapsamında, 2019 yılında gerçekleştirilecek olan 43 proje için protokol imzaladı. İçinde farklı projelerin yer aldığı programa, 2 milyon lira bütçe ayrıldı

Selçuklu Belediyesi, “Proje destek programı” kapsamında, 2019 yılında gerçekleştirilecek olan 43 proje için protokol imzaladı. İçinde farklı projelerin yer aldığı programa, 2 milyon lira bütçe ayrıldı. Selçuklu Belediyesi 2019 yılı Proje Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek olan 43 proje için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın katıldığı programla protokol imza töreni gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi 3 yıldır kurumsal olarak sürdürdüğü Proje Destek Programına 4. yılında da devam ediyor. 2019 yılında şehre kültür, sanat , sosyal ve eğitim alanları başta olmak farklı alanlarda katkı sağlayacak 43 proje hayata geçirilecek. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ve protokol imza törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil “Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar'ın yanı sıra proje desteği almaya hak kazanan Sivil Toplum Kuruluşları, dernek ve vakıf yetkilileri de yer aldı.

SELÇUKLU SAYILI BELEDİYELER ARASINDA

Protokol imza törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, hükümet ve bakanlıkların yıllık 290 milyon TL'lik hibe ve destek programı sağladığını aktardı. Belediyeler bazında bu tip projeleri yapan çok az sayıda belediyenin varlığına işaret eden Usta, “Bunlardan bir tanesi de Konya'da Selçuklu Belediyemizin 3 yılını tamamlayarak 4. yılına başlayan proje destek programı. Bu programdan dolayı başkanımızı tebrik ediyorum. İnşallah daha da büyüyerek ve ilerleyerek bu proje desteğinin artmasını diliyorum. Proje destek programının sivil toplum kuruluşları ve belediye işbirliğini göstermesi açısından da son derece kıymetli. Bu çalışmalar iş birliği olduğu zaman ne kadar faydalı işler yapılabileceğini, farklı kaynakların farklı yerlerde kullanılabileceğini ve icraatlarda birlikte hareket ettiğimiz zaman şehri ve ilçeyi yönetmekte iş birliğinin başarıyı getirmesi açısından büyük önem taşıyor. İnşallah hayırlısı ile buradan destek alan projeler hedefledikleri noktaya ulaşırlar” dedi.

145 PROJE DEĞERLENDİRMEYE GİRDİ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da 2019 yılında çağrılarına çok yoğun bir katılım olduğunu söyledi. Program kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarına ait 67, Kamu Kurumlarına ait 7, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarına ait 27 proje, Üniversiteler ve Öğrenci Topluluklarına ait 27 proje, kişisel başvuru olarak da 17 tane proje olmak üzere toplamda 145 adet proje müracaatının da olduğunu dile getiren Başkan Pekyatırmacı, şunları kaydetti: “Bu müracaatlar içersinde sonuçlandırdığımız 43 tane proje de eğitim alanında 12 adet, yenilikçi alanda 1 adet, sosyal uyum projeleri alanında 6 adet, sosyal sorumluluk projeleri alanında 1 adet, kültür-sanat ve turizm alanında 8 adet, girişimcilik alanında 3, sağlıklı yaşam ve spor alanında 4 adet, tarih bilinci ve hareketlilik alanında 4 adet, toplumsal fayda alanında 1 adet, medya alanında 2 ve gönüllülük alanında 1 adet proje belediyemiz tarafından desteklenmeye layık görüldü. Gördüğünüz gibi projelerimiz çok çeşitli. Çok farklı alanlarda projeler üretildi ve bütün bu alanlarda belediyemiz bu projelere destek sağlıyor. Proje için belediyemize müracaat eden bütün kurum, kuruluş, dernek ve vakıf temsilcilerine ve bireysel olarak müracaat eden vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

İDRİS BAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum