2 haftada 10 cinayet

2 haftada 10 cinayet

Konya'da 6 Haziran'dan bu yana yaşanan olaylarda, 10 kişi cinayete kurban gitti. Yaşanan üzücü tüm bu olaylar; yürekleri ağza getirirken; vatandaşın tedirginliği de arttı

Farklı sebepler gerekçesiyle çıkan tartışma ve kavgaların bilançosu ağır oluyor. İl merkezi başta olmak üzere; Cihanbeyli ve Beyşehir gibi farklı birçok ilçede, üzücü olaylar yaşanıyor.  Ocak ayının son 3 günü tırmanışa geçen şiddet olayları, Haziran ayının 6. gününden itibaren yeniden arttı.

23 YAŞINDAKİ SURİYELİ'Yİ ÖLDÜRDÜLER

6 Haziran tarihinde merkez Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi Altay Sokak'ta Suriyeli iki grup arasında gürültü meselesi yüzünden kavga çıkmıştı. Çıkan kavgada bıçaklanarak ağır yaralanan Suriye uyruklu Muhammed El Ahmet (23) kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayarak, hayatını kaybetmişti.

CİHANBEYLİ'DE VAHŞET: 5 ÖLÜ

12 Haziran günü Cihanbeyli'de yaşanan olay, ülkenin gündemine oturdu. Konya’da şizofreni hastası olduğu söylenen Atılgan K. 5 akrabasını acımasız bir şekilde av tüfeğiyle öldürdü. Av tüfeğini alarak, sabahın erken saatlerinde evinden çıkıp akrabalarının olduğu dört ayrı eve giden katil zanlısı; Mustafa Tokat, Hamit Tokat, Mehmet Tokat, Meryem Tokat ve Bekir Kıran’ı vurarak öldürdü. Zanlının cinayeti işledikten sonra yaptığı açıklama kan dondurdu.

SELÇUKLU'DA CİNNET: 2 ÖLÜ

13 Haziran günü akşam saatlerinde gelen haber, yaşanan şiddetin boyutunu bir kez daha gün yüzüne çıkardı.  73 yaşındaki bir adam, 36 yaşındaki birlikte yaşadığı kadını öldürdü.  İddiaya göre, eşi bir süredir hapiste olan bir çocuk annesi Menekşe S.  birlikteliği olduğu 3 çocuk babası Ekrem G.’nin evine gitti. Burada ikili arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Ekrem G. evinde bulunan av tüfeğiyle Menekşe S.’ye ateş etti. Ekrem G. ardından çocuğu Abdullah G.’yi arayarak, “Menekşe bana yamuk yaptı, onu öldürdüm. Şimdi de kendimi öldüreceğim” dediği öğrenildi. 73 yaşındaki adam sevgilisini öldürdükten sonra kendini de öldürdü.

ORMANLIK ALANDA CESEDİ BULUNDU

Beyşehir'de işten geldikten sonra otomobiliyle evden ayrılan silah fabrikasında şef olarak çalışan şahıs, iftar vaktinde eve gelmeyince başlatılan arama çalışmalarında ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulundu. Ailesi 51 yaşındaki Yusuf Çalışkan'ı merak etti ve ardından ilçe emniyetine kayıp ihbarında bulundu. Emniyet, ihbarı alır almaz arama kurtarma çalışması başlattı. Sahur vakti Beyşehir-Seydişehir Karayolu üzerindeki Yeşilyurt ormanında ağaçlar arasında bulundu. Araçtaki kan lekelerinden şüphelenen arama çalışmalarına katılan off-road aracındakiler, Çalışkan’ı kan izlerini takip ederek aracına yaklaşık 50 metre mesafede yerde kanlar içerisinde hareketsiz vaziyette buldu.

İFTAR VAKTİ KAVGA ÖLÜMLE BİTTİ

18 Haziran günü iftara az bir süre kala, Perşembe Pazarı içerisinde meydana gelen olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Tartışmanın Zafer Meydanı'nda bir iş yeri meselesi yüzünden çıktığı öğrenildi. İki grup, Perşembe Pazarı'nda konuyu konuşmak için tekrar buluştu. Araçlarından indikten sonra tekrar tartışmaya başlayan taraflar bir anda kavga etmeye başladı. Çıkan kavgada silahlarını çeken Ali Sönmez ve Niyazi H. rastgele ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu Ali Sönmez olay yerinde hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. 

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum